Állítsák le a fakivágásokat!

KÖVETELJÜK NYÍREGYHÁZÁN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN A FÁK KIVÁGÁSÁNAK AZONNALI LEÁLLÍTÁSÁT!

Bizonyára neked is szemet szúrt már, hogy városunkban gyors tempóban vágják ki, tarolják le a fákat. Sorra tűnnek el ezek a csodálatos növények, és egyre romlik a városképpel együtt a levegő minősége is.

nincs_fa1.jpg

Kimutatható összefüggés van a szennyezett levegő, a légúti betegségek és a halálozási mutatók között! Ebben a kritikus időszakban, amikor a Covid-19 söpör végig az egész világon, a tiszta levegő életeket menthet. Ezért is követeljük a járvány okozta veszélyhelyzet időszakára fakivágási moratórium elrendelését!

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT!

A fák nemcsak gazdasági, de felbecsülhetetlen ökológiai értékkel is bírnak; az életet jelentik. Lakott területen, ahol szennyezett a levegő, nagy szükségünk van rájuk! Mindenkinek! A rossz levegőminőség gyengíti az immunrendszert. A fáknál nincs jobb „légtisztító berendezés”! Hagyják békén őket! Hagyják élni a őket!

streettrees_love.jpg

Emellett, most kezdődik a fészkelési időszak. A madaraknak otthonra és búvóhelyre van szükségük. A virágzó fák az emberi tevékenységek következtében tömegesen pusztuló méheknek is nagyon fontosak! Nagy hőségben, kánikulában a zöld lombok árnyékot adnak és „hűtőberendezésként” szolgálnak az aszfalt- és betonrengeteg közepette. A fák nemcsak hasznosak, de szépek is. Rájuk nézni megnyugvás. (Ez itt csak néhány ok a sok közül, amiért fontosak nekünk a fák!)

Lakossági összefogással megóvhatjuk fáinkat, ha te is csatlakozol és követeled, hogy álljanak le a fakivágásokkal és az indokolatlanul eltúlzott csonkításokkal!

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT!

Zöld Akciócsoport – Nyíregyháza

Kondorosi Gitta Zöld Akciócsoport - Nyíregyháza    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Kondorosi Gitta Zöld Akciócsoport - Nyíregyháza, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.