Állampolgárok kérése az MSZP-hez

Tisztelt MSZP politikusok!

Hazánk rossz úton halad, a folyamatok egyértelműen rossz irányba mutatnak. A lakosság legszegényebb rétegei számára pedig napról napra sürgetőbb, hogy Magyarországon jelentős változás történjen. Ha ez a változás elmarad, akkor egy szociális katasztrófa veszélye fenyegeti őket.

Cselekedni kell tehát és ezzel nyilván Önök, szocialisták is tisztában vannak. A következő parlamenti választás a hetedik lesz a rendszerváltásunktól számítva, de egyik voksolásunknak sem volt akkora jelentősége, mint a 2014 tavaszán megtartandónak! Mérlegre fog kerülni ugyanis demokráciánk megmaradása, a lakosság egyharmadának túlélése, az ifjúságunk jövője, és egész országunk sorsa. Nagy tehát a tét, a legnagyobb, 1990 óta. A Fidesz-KDNP szövetség Orbán Viktor vezetésével letért a demokrácia útjáról, és alig kétévnyi uralma tönkretett mindent, amit a rendszerváltás óta felépített ez az ország.

Eljött az idő tehát egy új Magyarország megteremtésére, a hibák kijavítására és az újrakezdésre. Ehhez 2014–ben a demokratikus erőknek mindenképp győzniük kell a parlamenti választásokon. Bár a demokratikus ellenzéki táborban kétségkívül a szocialisták alkotják a legnagyobb hányadot, mégsem mondható el, hogy abszolút többséget alkotnának. Mindenképp szeretnénk felhívni az Önök figyelmét arra, hogy a demokratikus oldal erőinek összefogása feltétlenül szükséges a 2014-es választási győzelemhez. Higgyék el, egymagukban nem tudják legyőzni a Fidesz-rezsimet, a közös fellépés elengedhetetlen. Mondjuk mindezt annak fényében is, hogy az Orbán-kabinet a nem régiben nyilvánosságra került feliratkozási rendszer bevezetésén túl sajnos újabb trükkök alkalmazásától sem fog visszariadni, nem beszélve a határon túli voksok begyűjtéséről és az esetleges Fidesz-Jobbik összefogásról.

Az ország érdeke, hazánk sorsa, a magyarság jövője, és a jelenleg mélyszegénységben tengődő majd kétmillió honfitársunk életben maradása miatt minden demokratikus erőnek félre kell most kicsit tennie saját érdekeit és ezt a magasabb célnak, a 2014-es választási győzelemnek kell alárendelnie. A Fidesz-rezsim antidemokratikusságát elfogadni nem tudó baloldali – liberális szavazók, az orbánizmust elutasító jobboldali állampolgárok, értelmiségiek, szegények, kiszolgáltatottak, és a megtévesztett Fidesz szavazók – tehát a teljes ország nevében – kérjük Önöket, az MSZP vezetőit arra, hogy ne egyedül akarják megvívni 2014 –ben a választási harcot a Fidesszel, hanem fogjanak össze a többi demokratikus ellenzéki erővel és egy közös miniszterelnök jelölt mögé felsorakozva készüljenek az ország sorsát eldöntő megmérettetésre!

Kérjük azt is, hogy a közös fellépésnek ne legyen akadálya az, ha a közös miniszterelnök jelölt nem a Magyar Szocialista Párt tagjainak a sorából kerülne ki. Nehéz idők nehéz döntéseket követelnek, és múltunk nagy politikusai is sorra meghozták a maguk áldozatait a haza oltárán. Most Önökön a sor … kérjük, hogy országunk érdekében tegyék meg azt, amit egy új Magyarország megszületése megkövetel!

Magyar állampolgárok