Aláírásgyűjtés a Szentendrei Karitász szolgálati helyéért és az oktalan ingatlaneladás ellen

Tisztelt Szentendreiek!

Szentendre polgármestere továbbra is eladásra kínálja azt a belvárosi Duna-parti önkormányzati ingatlant, amit korábbi állítása szerint csak azért kívánt értékesíteni, hogy a vállalkozói iparűzési adócsökkentés révén csökkenő önkormányzati bevételeket kipótolja. Annak ellenére, hogy a kormány bejelentette, hogy Szentendre önkormányzatát 100%-ban kompenzálja az adócsökkenés kapcsán és 422 millió forintot utal át a városunknak, Fülöp Zsolt polgármester továbbra is hirdeti az ingatlant.

Ez az az ingatlan (cím szerint Bogdányi u. 13.), amelyben a közelmúltig a szentendrei Karitász szeretetszolgálat tevékenykedett és működtetett ifjúsági házat, csakhogy pont a tervezett ingatlaneladásra hivatkozással a város felmondta a Karitász használati szerződését. Az ingatlan a Dunakorzó kellős közepén található, városi tulajdon, 422 m2-es területtel rendelkezik. A város ezt a mesés elhelyezkedésű ingatlant 292.000 Ft-os négyzetméteráron hirdette meg (123 millió Ft), miközben ma egy átlagos szentendrei ingatlan (azaz nem a Dunakorzó közepén lévő ingatlan) kb. 700.000 Ft-os négyzetméteráron érhető el.

Ezért kérjük, hogy aláírásával Ön is támogassa követeléseinket:

  1. A baloldali önkormányzat ne kótyavetyélje el töredékáron a belvárosi önkormányzati ingatlanokat, köztük a Bogdányi u. 13. szám alatti ingatlant!
  2. Fülöp Zsolt polgármestert felkérjük, hogy állja a szavát és a kormány 422 millió forintos, azaz 100%-os pénzügyi kompenzálása révén haladéktalanul állítsa le a Bogdányi u. 13. alatti ingatlan eladásának hirdetését és vonja vissza az eladásról hozott egyszemélyi döntését!
  3. Az önkormányzat újítsa meg a Karitász használati szerződését a Bogdányi u. 13. szám alatti ingatlanra vonatkozóan, hogy azt a szeretetszolgálat újra birtokba vehesse és abban programjait és tevékenységeit zavartalanul folytathassa a városi szegények és ifjúság javára!
  4. Felszólítjuk a baloldali városvezetést, hogy állják a választás előtt a szentendreieknek tett ígéretüket és ne értékesítsék ki a város féltett ingatlanjait, így a Bükkös-parton álló volt Egészségház műemléki épületét, a Bükkös-part 22. szám alatti ingatlant se!

Bízunk benne, hogy a petíciónk indításával elérni kívánt célt elérjük, meg tudjuk menteni a város kincseit és a Karitász tovább tevékenykedhet korábban megszokott bérleményében!

Köszönjük, ha támogatják célunkat online aláírásával!

SZEKE

 

Bogdányi_13._1.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem SZEKE, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...