Aláírásgyűjtés a ragasztóalapú rágcsálócsapdák betiltásáért

Civil kezdeményezéssel szerertnénk elérni, hogy betiltsák a ragasztóval működű rágcsálócsapdák használatát. Ezek a csapdák beltéri használat mellett is fölösleges szenvedést okoznak, amit az egerek, mint kártevő állatok sem érdemelnek meg. Emellett "súlyosan állatkínzó módszerekkel történő irtásukra semmilyen jogszabály nem jogosít fel! Sőt, az állatvédelmi törvény 12.§. (2) szerint még szükséghelyzet esetén is "gondoskodni kell ... arról, hogy az állat életének kioltása szakszerű gyorsasággal és a legkisebb szenvedéssel járjon." Ezt a törvényi előírást mind az egérragasztó, mind a patkányméreg súlyosan sérti!"

Ugyanakkor a ragasztós egércsapda sajnos nem válogat áldozatai közül!
Nem csak az egerekre jelent halálos ítéletet, hanem hosszú és kínkeserves halált tartogat minden apróbb élőlénynek - legyen az rovarevő énekesmadár, vagy éppen egy arra vadászó kuvik -, mely ezekbe a kitett borzalmakba beleragad.
A tisztítási folyamat pedig időigényes, és roppant sok stresszel jár a madár szemszögéből nézve. 

Tisztelettel kérjük Dr. Márton Lázár igazgatót (Nébih - Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság), hogy tegye meg a megfelelő szakmai lépéseket a ragasztóscsapdák - legalább lakossági - felhasználásak betiltásáért!

Köszönettel,

az aláírók

 

A képen egy széncinege látható, a ragasztóba ragadva. Kép forrása: 

Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont facebook oldala

 

181648380_309727007187332_5881397785393470620_n.jpg


Vági Zsolt egészségtudományi és mentálhigiénés szakember    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Vági Zsolt egészségtudományi és mentálhigiénés szakember petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...