Adymozi

30 éve, hogy zárva tart az Ady mozi!

A Wekerle szívében, a Kós Károly téren üresen áll a kerületnek egyik legkiválóbb épülete, a volt Ady mozi, olyan épület, ami egyszer már a helyi közösségnek kulturális, szabadidős találkozási lehetőségeket biztosított. A lerobbant épületet az önkormányzat eladta, de eddig a mozit megvásárló befektetőnek nem sikerült megvalósítani a terveit: az épület most újra eladó. Amennyiben az önkormányzat vásárolja vissza az ingatlant, a wekerlei közösség egykor közkedvelt kulturális intézménye újra kulturális és közösségi lehetőségeket biztosíthat mindannyiunk számára.

Wekerlének szüksége van az Ady mozira, szüksége van arra, hogy az Ady mozi a helyi közösségi élet keringésébe visszakerüljön!

Kérjük az Önkormányzatot, hogy az épület megvásárlásával támogassa a helyi civilek kezdeményezését! Legyen partnerünk abban, hogy az Ady mozi újra a Wekerle, Kispest szolgálatába kerüljön!

Háttere: Az ötlet tavaly született egy helyi kezdeményezéssel, melynek során néhány wekerlei féléven keresztül feltérképezte az Ady moziban rejtő lehetőségeket, párbeszédet indított a helyi civil szervezetekkel, lakókkal és az ingatlan tulajdonossal. „Valljuk, hogy a civil összefogás, a wekerleiekben meglévő közösségi szellem és akarat, a sokféle tudás összegzése elegendő alapot jelent ahhoz, hogy az ’Ady Mozi Újratöltve’ ne csak kezdeményezés maradjon, hanem ez az álom végre megvalósulhasson."

Kezdeményezte: az Átalakuló Wekerle Szervezői Kör és a Wekerlei Társaskör EgyesületTovább információ, javaslatok, felajánlások:

Email: atalakulo.wekerle@gmail.com

Már több mint fél éve heti rendszerességgel egy maroknyi csapat (építészek, közgazdászok, közösségfejlesztők, zöldek) civil lelkesedésből együtt gondolkodunk az Ady mozi újrahasznosításának tervén.
Eddigi munkánkat az alábbi témák köré csoportosítottuk:

Az ingatlanba kerülés (megvétel, tartós bérlet stb.) lehetőségei
Milyen tevékenységeket indítanánk a közösségi tér és a fenntarthatóság jegyében
Építészeti megoldások
Gazdasági számítások (építkezés, átalakítás, működtetés)

Ehhez a munkához nagyon sok javaslatot kaptunk azoktól, akik a Budapest100 rendezvényen 2014 áprilisában ellátogattak a moziba és megosztották ötleteiket.
Fentiek mentén készítettünk egy koncepciót, amiben a helyi közösség fejlesztése és a környezeti tudatosság egymást erősítik.

Azt érezzük, hogy most érkezett el az idő, hogy a szélesebb körű közösségi tervezés felé nyissunk és megnézzük azt is, hogy a közösség tagjai mivel tudnak hozzájárulni az álmok megvalósulásához.

Az aláírásokat bizalmasan kezeljük.

Az aláírással felhatalmazom János Boros petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.