A GYEREKEINK ÉLETÉÉRT ÉS BIZTONSÁGÁÉRT

Tisztelt Kormány!

Az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt és azok a roma családok, akik e petíciót aláírják, követeljük, hogy szüntesse be Magyarországon a rasszizmust és módosítsa az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. Ház szabályait oly módon ha egy képviselő vagy egy frakció más népcsoportok ellen uszít vagy sértő és megalázó mondatokat használ az kizárható legyen a parlamenti ülésekről.

Sajnos több éve már hogy a Magyarországi romák rettegésben élnek a szélső jobboldali Pártoktól és szervezetektől. Tiltsa be végleg az új magyar gárdát. És azok a politikai pártok, akik szélsőséges csoportokhoz tartoznak, ne indulhassanak a 2014 s választásokon.

Sajnos nyílt gyermekgyilkosságokra buzdítják a népet több internetes oldalon is, félünk, attól hogy megint lesznek az ilyen felivásokra jelentkezők.

Továbbá kérjük, hogy a cigányságot magyar állampolgárok ként kezeljék és egyenjogú polgárok ként, hisz jelenleg csak papírformában vannak jogaink de, a gyakorlatban nincs. Kérjük, hogy minden roma magyar állampolgárnak tegye lehetővé, hogy szavazhasson a nagy pártokra, hisz a jelenlegi választási törvények a választási jogainkat sértik, aki a kisebbségi választásokra regisztrál, nem szavazhat parlamenti pártokra. Ezek szerint így akarja a tisztelt kormány a romákat el lehetetleníteni egy demokratikus országban ahol jogainknak kéne, hogy legyen. Meg fosztanak minket a demokratikus választások lehetőségétől.

Továbbá kérjük, hogy a gyűlölet beszédre és uszításokra hozzon a kormány új törvényeket a btk ban és hosszabb tartalmú börtönbüntetést, lehessen ki szabni azokra a személyekre vagy szervezetekre, akik gyűlöletet keltenek és uszítanak.

A tisztelt kormány! A menyiben nem áll ki a saját állampolgárai életéért és biztonságáért így kéntelenek vagyunk más államoktól menedékjogot kérni és tömegesen ki vándorolni.

Kelt 2013-06-25

Szőcsi Lajos

Pártelnök

 


Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével