A "galambhelyzet" normalizálása a Havanna lakótelepen

Tisztában vagyunk vele, hogy a saját környezetünk és annak élővilága fontos. Különösképpen ma, amikor nagyon sok minden egyre inkább a természetesség leküzdésére szolgál. 

De a Havanna lakótelepen tapasztalható galamb-helyzet egyre tarthatatlanabbá válik, különösképpen a nyár közeledtével. 

A problémák: 

1. A galambok etetése

Mint minden állat, a galamb sem fog étel után kutatni, ha etetjük őket. Cserébe viszont a közvetlen környezetünkben fészkel (és sajnos nagyon ritkán a fát választják), szaporodik és ott is ürít. Tehát ha egy erkélyen/erkélyről etetjük akkor nagy valószínűséggel ott fog üríteni. Nálunk vagy a szomszédunknál. 

 

A galambok ürülékében gyakran megtalálhatóak a cryptococcus gombanemzetség tagjai, amelyek az ürülékkel szennyezett földben is megtelepszenek, belégzés útján pedig fertőzést is okozhatnak.Ha olyan port vagy vízpárát lélegzünk be, amely galambürülékkel szennyezett, akkor többféle betegséget is elkaphatunk, így például az influenzához hasonló, bakteriális eredetű papagájkórt, avagy ornitózist. A madarak, galambok ürüléke gyakran hordozza az erős hasmenést okozó szalmonellózis kórokozóját is. 

Legyen TILOS A GALAMBOK ETETÉSE ÉS BÁRMINEMŰ ELLÁTÁSA, TARTÁSA, FÉSZKELTETÉSE, STB.!

 

2. A galambok okozta szennyeződések elleni küzdelem

Mivel békés megoldásra törekszünk, ezért kérjük a kerület vezetőségét, hogy ne csupán felszólításokat kézbesítsenek a galamürülékkel szennyezet erkélyek ingatlanjainak hasznosítóinak (legyen az akár önkormányzati akár magántulajdon) hanem egyéni elbírálást követően segítsék az ott lakókat a szennyeződés-eltakarítás, majd szükség esetén a megelőző védekezés megvalósításában. (madárháló felszerelése kedvezményes ajánlattal, támogatással, stb.). Az üres lakásokba be kell jutni, a nehéz anyagi körülmények között élő lakókat segíteni kell az speciális eltakarítási eljárás lefolytatásában. 

 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Horváth Norbert láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...