A diploma megszerzése ne függjön a felsőfokú/szakmai nyelvvizsgától

Kérlek támogasd szavazatoddal ❎ a petíciót, miszerint a diploma kiadásához ne legyen előfeltétel a felsőfokú és szakmai nyelvvizsga. Legyen a munkáltató joga eldönteni alkalmaz-e olyan diplomával rendelkező munkavállalót, aki nem rendelkezik szakmai vagy felsőfokú nyelvvizsgával. 

Miért?

- A covid alatt nyelvvizsga amensztiát hirdetett a kormány, minden olyan személy, aki nem rendelkezik a mai napig nyelvvizsgával megkapta a "bentrekedt" diplomáját 🎓

 

Jelenleg a nyelvvizsga amnesztia a felsőoktatásban a 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelet álltal azokra a hallgatókra vonatkozik akik 2022. Január 31.-ig fejezik be a záróvizsgáit. 

 

- Így azok a hallgatókra már nem vonatkozik, akik 7 és 8 féléves képzésben vannak és egyszerre kezdték el a tanulmányaikat, azokkal akik 6 féléves képzésben vannak és így amnesztiával megkapták idén a diplomát.


- 2005 óta kötelező a diplomához a nyelvvizsga, azonban visszamenőleg 15 évre mindenki megkapta a diplomáját nyelvvizsga nélkül. 

Igazságos elbírálást ⚖ kérünk mindenkinek, ne kelljen felsőfokú/szakmai nyelvvizsga akkor sem ha már a kormány nem hirdet kovid vészhelyzetet. 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Varga Katalin petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...