Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

zsinat

2024-04-23 22:01:46

Kedves Megújuláspárti Testvéreim!

 

Hamarosan eldől, a református egyház zsinata megértette-e üzenetünket és képes-e cselekedni. Többekkel átbeszélve arra jutottunk, nem megyünk Szárszóra. Megvárjuk az elkövetkező napok eseményeit, s az alapján döntünk, szükség van-e a nyomásgyakorlás fokozására.

Az eddigi helyzet összefoglalását adta a ma esti Egyenes Beszédben velem készült interjú.

https://www.atv.hu/videok/20240423/egyre-tobben-szeretnek-latni-balog-zoltan-tavozasat-am-o-hajthatatlannak-tunik

Köszönjük az eddigi támogatásotokat, továbbra is várunk Titeket a Semper Reformanda! FB csoportunkba.

https://www.facebook.com/groups/1239583440342764

Hamarosan jelentkezünk!


Vargha Anikó

Nyílt levél, mobilizálási felhívás

2024-04-22 20:08:29

Köszönjük a lassan 1100 aláírónak a támogatását! Ezekre az aláírásokra hivatkozunk mindenhol, mint a társadalmi támogatottság biznyítékára, ahogyan tettük a Szemlélek folyóiratban közölt nyílt levelünkben. Ebben megkértünk minden zsinati tagot, vegye le rólunk a szégyent Balog püspökkel. Ez a levél végig ment a magyar sajtó nagy részén a mai nap.

https://szemlelek.net/semper/

Facebook csoportunkban felhívunk mindenkit, hogy hívjukés írjunk minden református tisztségviselőnek: Balognak mennie kell. Tanulja meg minden lelkész, esperes, gondnok, püspök: ha most nem a helyes utat járják, nem lesz kényelmes az életük.

https://www.facebook.com/share/p/LNDHNF8GCMpnq9MG/

Szerda délelőtt 9-kor kezdődik az SDG szállóban, Balatonszárszón a zsinat. Többen kérdezték privátban, tervezünk-e kiállást ott a helyszínen. Ebben még nem született döntés.

Köszönjük támogatásotokat! 


Vargha Anikó

Semper reformanda! kérjük, csatlakozzanak FB csoportunkhoz

2024-04-22 00:53:23

Kedves Aláíróink! Köszönjük Mindannyiuknak a támogatásukat! A több, mint 1000 aláírás jelentette felhatalmazás arra sarkalt minket, hogy menjünk tovább a megkezdett úton. Pénteken benyújtottuk feljelentésünket a református egyház Zsinati Bíróságánál, Balog Zoltán püspök eltávolítását kérve.

https://24.hu/belfold/2024/04/18/balog-zoltan-zsinat-birosag-feljelentes-puspokseg/

Sokunk élménye, hogy megszűnt a belső nyilvánosság. Nincs módunk arra, hogy megvitassuk az egyházzal kapcsolatos közös ügyeinket. Számosan vannak, akik megszólalnának, akiknek jobbító ötleteik vannak, de nem találták a helyet, ahol ezt megtehetnék Ezért létrehoztuk Facebook csoportunkat: Semper Reformanda! Mindig megújulni/megújítani!

 
Itt lesz lehetőségünk megvitatni a hogyan továbbot, lesz lehetőségünk  értékeink és céljaink mentén egy közösséget kovácsolni. 
Fókuszban: hogyan tovább a szerdai zsinat ügyében, a Balog-kérdésben.
Hogyan tudunk hozzájárulni az egyház megújulásáért? Reméljük, ennek megválaszolásában komolyan hozzájárulhatunk csoportunkban.
 
Várunk mindenkit szeretettel!
 

Vargha AnikóPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...