Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

josh

#6930 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-18 14:08

#6921: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Megint nem sikerült elolvasni, amit írtam, remélem azért a szándék megvolt...

Nem a cég, hanem a KÖTVÉNY értéke válik gyakorlatilag egyelővé a nullával a cég fizetésképtelenné válásával!!! Kölcsönadok pénzt egy vállalatnak, az meg nem tud nekem semmit fizetni, pontosabban, ha tud is, előbb ki kell fizetnie MINDEN MÁS felé a tartozását és csak utána, a maradékból (ha van) fizethet a kötvényeseknek is. Ez törvényileg van szabályozva.

A csőd nem egy folyamat vége, hanem egy átmeneti, kvázi védett státus, amikor a cég megpróbálhatja helyrehozni a fizetőképességét (kifizetések átütemezése, hitelezőkkel való megegyezés a tartozás részbeni elengedéséről stb). Ha nem sikerül, akkor felszámolják, mint a Q esetében is történik.

Igen az ellenőrző szerv hibázott, hogy nem szúrta ki a fiktív kötvényeket, ezért kaphattunk kártérítést a BEVA-tól, és gyanítom hogy csakis emiatt hozták a kárrendezési törvényt. (Amúgy vszínű az sincs.)

Fontos azonban, hogy a valós kötvények vásárlása és tartása mindenkinek az saját egyéni felelőssége, kockázata volt!

Tehát az egyéni befektetők is rossz döntést hoztak: én is, te is, meg rajtunk kívül 32000 ember. Ez az, amit itt nagyon sok sorstársam képtelen megérteni!

 

Válaszok


Vendég

#6931 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-18 15:33:27

#6930: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Igen, amit írsz az rendben is van, tudlak követni. 

A "gyakorlat" (értsük úgy, hogy a MAGYAR gyakorlat, "csőd" esetére) az, hogy ebben az esetben a CÉG, a kötvényeivel együtt "nullát ér". Legalábbis EZ van mondva NEKÜNK, ne ugráljunk, "nullát ér a papírod" - a cég is, mert "millióan állnak elötted a sorban". Nos a kérdésem csak az, hogy VALÓBAN nullát ér a cég ? Mert akkor elfogadható, hogy a KÖTVÉNYEI amit a pénzünkért a tartozás fejében kaptunk is nullát érnek. Csakhogy jelen állás szerint közülünk 32000 ember közül egy darab sincs, aki ezt meg tudná mondani, HOGY mit is ér a Quaestor a mai nap. Mert bizony a kötvényei ennek az árnak a függvényében érnek nullát, 100 Ft-ot, vagy ki tudja mennyit. Most itt úgy néz ki, hogy kifizettek amit kifizettek, aztán a "vagyonról" ne tudjunk semmit, abból majd csurran ide, csurran oda, s a végén ki tudja mi és mennyi folyik vissza.

Apropó, te BIZTOS vagy benne, hogy a "fiktív" papírok azok valóban fiktívek voltak, a fiktív papírok aránya TUTI annyi volt-e mint amennyit a kedves PSFN "kiszámolt" potom 1 hónap alatt (a rendőrök szerint ez 10 perces "excel varázslatból megvan") Mondjuk adsz 6 milliót, én kitalálom fiktív papírokat adtam el neked. Erre a fiktíveket kifizető BEVA ad 5.5 milliót a károsultnak, ezt én mint károkozó visszateszem nekik megfejelve egy kis kamattal, mondjuk adok 5,7 milliót nekik, ők is jól jártak, pottyant 200e haszon oda, a trükközőnél meg lecsapódott 300e haszon, hisz azt nem kéri senki sem, majd a bíróság, de azt meg "tudjuk kezelni". 1 darab 6 milliós ügyfélen. Szorozzuk ezt ki átlag 15e emberrel s máris van itt pénz. Keres a BEVA a semmivel, keres a trükköző, na ja valaki K rosszul jár, igen a "buta" befektető, minek rizikózott... közben szimpla csalás az egész - törvénnyel megtámogatva, hisz a 10% "beva tanulópénz" az törvényes. Nem állítom, hogy itt ez van - persze a jelen kormány, s a kormány "bulijai" ezt sem teszik teljesen hihetetlenné, azaz nem lepne meg, hogy egyszer kiderülne, hogy a jelen hatalom mondjuk a Q-ból kiszippantott 220 milliárdot és ennek és a 100 valahány milliárd "kártalanítás" különbözetét meg "zsebre tette volna", akár még "jó szándékkal" is, mint a magánnyugdíj "kölcsönkérésekor"... 

A tartozások, amik elöttünk vannak, azok mennyire "valósak" ? Hihető, hogy a kölcsönök, a bérek, járulékok nem lettek évekig fizetve, s senki sem tett ez ellen semmit sem évekig ? Se a bankok, se az adóhatóság, senki ? Ha meg ilyen tartozások nincsenek, akkor KI is áll elöttünk a sorban ? A felszámoló azok közül, aki a sorban állnak, s várnak a felszámolásra, KIT,  MIKOR, s MILYEN RÉSZLETESSÉGGEL hajlandó tájékoztatni  ? 1 év telt el, sőt, majd másfél, de még én nem láttam részletes kimutatásat arról, MIBŐL is áll a Q "tartozása", s kik fele, valójában kik is a felszámolási sor szereplői. Ezért mondom, szélhámosság úgy döntetni emberekkel a pénzükről, hogy semmiféle infójuk nincs, hogy a cég amibe befektettek az mivel rendelkezik, s mik a vagyonelemek, s mik ezzel szemben a RÉSZLETES követelések. Infók alapján lehetett volna dönteni, ki mit lép. Persze, ez mondom szépen hangzik, de ha az a cél, hogy a vagyon meg fingért el legyen potyálva, akkor a legegyszerűbb a "kárt" fél, harmadpénzen kifizetni, majd a valós vagyont fillérekért átvenni - mondván "nektek semmi sem jár", mert 1, "nem kaphattok, mert a fél, harmad kártalanítással lemondtatok ("saját akaratotokból") a 100% követelésről" - ez maga NONSZENSZ 2, "nem is jut nektek semmi, mert a sor végén kullogtok"... A jog, igen, nagyon "korrektül" szabályozza a sort, ki hol van a felszámolásban, csak azt felejti el a jog és a jogalkotó, hogy akkor a LEGUTOLSÓ 1 forintos befektetőnek is legyen annyi információja, no meg lehetősége megtudni a VALÓS helyzetet, mint a sorban igencsak elől álló "bankoknak"... Mert a jogalkotó erről bőszen hallgatott, s ezt játsza ki a felszámoló is, aki lepattint mindenkit, közben meg csak-csak hallani pletykákat arról, ki veszi át az ETO Parkot, a mátrai hotelt, stb, stb... s a nevek közt valahogy nemigen van Quaestor károsult magánember(ek), se BEVA, se cégek akiknek a Q tartozna (legalábbis erős a gyanú, hogy a mátrai hotel körül sertepertélő "nemzeti gázszserelőnk" nem volt a Q elöttünk rangsorolot befektetője, (hacsak nem ő csinálta a gázszerelést, s azt elfelejtették neki kifizetni), ergó valahogy valakikhez odakerül a motyó - na mennyiért is ? A titkok titka ez is, s kissé "furcsa" az ilyen módon "zajló" felszámolás (lópikula történik valójában nem felszámolás valójában vagyon átjátszás ez, messziről bűzlik)...

Mellesleg, etikus volt a Q kötvények megkülönböztetése ? Írod: "Fontos azonban, hogy a valós kötvények vásárlása és tartása mindenkinek az saját egyéni felelőssége, kockázata volt!"

Had kérdezzem meg, te DIREKT valós kötvényt, vagy fiktívet mentél venni a Q-ba ? Mert a fiktív után a BEVA fizetett "normálisan" (mondjuk 6 millióra vetítve 5500000 Ft-ot, azaz a kár (HOZAMOKKAL NÖVELT KÁRALAP !!!) 91,66%-a MEGTÉRÜLT. Csak mert szerencsés kézzel nem QFH-ba, QFF-be nyúlt, hanem QFD-be. Majd jött a K2 törvény, s 3 millió fölött levett 11%-ot (érted, már nem is 10-et, hanem 11-et, ésszerű ugye ?) ráadásul úgy, hogy KÁRALAPNAK teljesen mást vett alapul mint a BEVA. Tudom grátisz törvény, essek hanyatt, nem is kellett volna adni, blabla. Megkülönböztettek szerencsést, aki még hasznot is vehetett ki, mert 6 milló alatt volt, s sok fiktívje volt, meg lettek olyanok, akiknek több pénze volt, régebb óta bent, s levontak 8 évre visszamenőlegesen mindent amit hozamnak "csak le lehetett" - nem véletlen most is a gyors kapkodás, a ki tudja már HÁNYADIK törvénymódosítás - csak, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Ez egyenlőség ? Ez etikus ? Károsult és károsult közti megkülönböztetés. Nem, nem törvénytelen, tudom, 200 majom gyártja, no meg szavazgatja meg a EZEKET a "törvényeket", no meg ezek 200-an vernek át 32000 embert. Azokat akik KIVETTÉK a pénzt ilyen-olyan indokkal, s felmarkolták a "káronszerzett" hasznot, azokat hagyják futni, még csak fel sem merül elvi szinten sem az elszámoltatásuk, pedig ők is a Q-ból "gazdagodtak" az évek folyamán, nekem meg arról kell magyaráznom most már lassan 15 hónapja, hogy NEM, NEM VAGYOK HÜLYE, CSAK BECSAPTAK, EZT VALAKIK HAGYTÁK, S AHELYETT, HOGY FÜLÜK FARKUK BEHÚZVA HAMAR FIZETNÉNEK NORMÁLISAN (mi a normális szerintem ? valahol elmélkedek valakivel, úgy kb a 3000-4000 hozzászólás között, hogyan legyen a kártalanítás a K1 bukása után, s a 30 milliós plafonnal egyetértve, megosztva az MNB, BEVA, KÁROSULT KÖZT, 10% bukót terheltem a károsultra), MINDENFÉLE EXTRA KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL (értsd anélkül, hogy a botrány óta a felügyelet dolgozói maximum a közmunka rejtelmeivel ismerkedhetnének), ELŐADJÁK, HOGY ÉN VAGYOK A HIBÁS MERT BLABLA, A NÉPET MEG MEGVEZETIK, HOGY "VISSZAADTAK MINDENT AMI JÁRT, SŐT MÉG ANNÁL IS TÖBBET..."


Vendég

#6932 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-18 16:03:20

#6930: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"Tehát az egyéni befektetők is rossz döntést hoztak: én is, te is, meg rajtunk kívül 32000 ember. Ez az, amit itt nagyon sok sorstársam képtelen megérteni!"

Nagyon bátornak és nagytudásúnak kell lenni ahhoz, hogy ilyen keményen itélkezz. Azért ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket, talán még te is olvashatsz benne olyanról, amiről eddig nem tudtál.

 
Quaestor-ügy: amit még mindig nem tudunk
vendég

#6944 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-20 16:08:29

#6930: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A csődnek vannak jelei az éves beszámolókban. Ez nem feltétlenül látszott, sőt az meg végképp nem ,hogy még 150 milliárdnyi nyilvántartásba sem vett és a Keler elszámolóháznál nem is létezett kötvénye van a Quaestornak. Az meg még inkább érdekes ,hogy utólag Csányi úr és Jaksity úr is zokon vette ,hogy fizetniük kell. Megértem felháborodásukat. Azonban volt mindkettőjüknek olyan elszolása ,hogy a Quaestorról tudni lehetett ,hogy nem teljesen átlátható és korrekt módon működik. Ebben az esetben állampolgári kötelességük lett volna jelezni az illetékes hatóságok felé. Még egy adalék a Quaestor Financial Hruria Kft számlavezető bankja az Otp nyrt volt.