Quaestor károsultak megmentéséért

josh

/ #6930 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-18 14:08

#6921: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Megint nem sikerült elolvasni, amit írtam, remélem azért a szándék megvolt...

Nem a cég, hanem a KÖTVÉNY értéke válik gyakorlatilag egyelővé a nullával a cég fizetésképtelenné válásával!!! Kölcsönadok pénzt egy vállalatnak, az meg nem tud nekem semmit fizetni, pontosabban, ha tud is, előbb ki kell fizetnie MINDEN MÁS felé a tartozását és csak utána, a maradékból (ha van) fizethet a kötvényeseknek is. Ez törvényileg van szabályozva.

A csőd nem egy folyamat vége, hanem egy átmeneti, kvázi védett státus, amikor a cég megpróbálhatja helyrehozni a fizetőképességét (kifizetések átütemezése, hitelezőkkel való megegyezés a tartozás részbeni elengedéséről stb). Ha nem sikerül, akkor felszámolják, mint a Q esetében is történik.

Igen az ellenőrző szerv hibázott, hogy nem szúrta ki a fiktív kötvényeket, ezért kaphattunk kártérítést a BEVA-tól, és gyanítom hogy csakis emiatt hozták a kárrendezési törvényt. (Amúgy vszínű az sincs.)

Fontos azonban, hogy a valós kötvények vásárlása és tartása mindenkinek az saját egyéni felelőssége, kockázata volt!

Tehát az egyéni befektetők is rossz döntést hoztak: én is, te is, meg rajtunk kívül 32000 ember. Ez az, amit itt nagyon sok sorstársam képtelen megérteni!