Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #6931 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-18 15:33

#6930: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Igen, amit írsz az rendben is van, tudlak követni. 

A "gyakorlat" (értsük úgy, hogy a MAGYAR gyakorlat, "csőd" esetére) az, hogy ebben az esetben a CÉG, a kötvényeivel együtt "nullát ér". Legalábbis EZ van mondva NEKÜNK, ne ugráljunk, "nullát ér a papírod" - a cég is, mert "millióan állnak elötted a sorban". Nos a kérdésem csak az, hogy VALÓBAN nullát ér a cég ? Mert akkor elfogadható, hogy a KÖTVÉNYEI amit a pénzünkért a tartozás fejében kaptunk is nullát érnek. Csakhogy jelen állás szerint közülünk 32000 ember közül egy darab sincs, aki ezt meg tudná mondani, HOGY mit is ér a Quaestor a mai nap. Mert bizony a kötvényei ennek az árnak a függvényében érnek nullát, 100 Ft-ot, vagy ki tudja mennyit. Most itt úgy néz ki, hogy kifizettek amit kifizettek, aztán a "vagyonról" ne tudjunk semmit, abból majd csurran ide, csurran oda, s a végén ki tudja mi és mennyi folyik vissza.

Apropó, te BIZTOS vagy benne, hogy a "fiktív" papírok azok valóban fiktívek voltak, a fiktív papírok aránya TUTI annyi volt-e mint amennyit a kedves PSFN "kiszámolt" potom 1 hónap alatt (a rendőrök szerint ez 10 perces "excel varázslatból megvan") Mondjuk adsz 6 milliót, én kitalálom fiktív papírokat adtam el neked. Erre a fiktíveket kifizető BEVA ad 5.5 milliót a károsultnak, ezt én mint károkozó visszateszem nekik megfejelve egy kis kamattal, mondjuk adok 5,7 milliót nekik, ők is jól jártak, pottyant 200e haszon oda, a trükközőnél meg lecsapódott 300e haszon, hisz azt nem kéri senki sem, majd a bíróság, de azt meg "tudjuk kezelni". 1 darab 6 milliós ügyfélen. Szorozzuk ezt ki átlag 15e emberrel s máris van itt pénz. Keres a BEVA a semmivel, keres a trükköző, na ja valaki K rosszul jár, igen a "buta" befektető, minek rizikózott... közben szimpla csalás az egész - törvénnyel megtámogatva, hisz a 10% "beva tanulópénz" az törvényes. Nem állítom, hogy itt ez van - persze a jelen kormány, s a kormány "bulijai" ezt sem teszik teljesen hihetetlenné, azaz nem lepne meg, hogy egyszer kiderülne, hogy a jelen hatalom mondjuk a Q-ból kiszippantott 220 milliárdot és ennek és a 100 valahány milliárd "kártalanítás" különbözetét meg "zsebre tette volna", akár még "jó szándékkal" is, mint a magánnyugdíj "kölcsönkérésekor"... 

A tartozások, amik elöttünk vannak, azok mennyire "valósak" ? Hihető, hogy a kölcsönök, a bérek, járulékok nem lettek évekig fizetve, s senki sem tett ez ellen semmit sem évekig ? Se a bankok, se az adóhatóság, senki ? Ha meg ilyen tartozások nincsenek, akkor KI is áll elöttünk a sorban ? A felszámoló azok közül, aki a sorban állnak, s várnak a felszámolásra, KIT,  MIKOR, s MILYEN RÉSZLETESSÉGGEL hajlandó tájékoztatni  ? 1 év telt el, sőt, majd másfél, de még én nem láttam részletes kimutatásat arról, MIBŐL is áll a Q "tartozása", s kik fele, valójában kik is a felszámolási sor szereplői. Ezért mondom, szélhámosság úgy döntetni emberekkel a pénzükről, hogy semmiféle infójuk nincs, hogy a cég amibe befektettek az mivel rendelkezik, s mik a vagyonelemek, s mik ezzel szemben a RÉSZLETES követelések. Infók alapján lehetett volna dönteni, ki mit lép. Persze, ez mondom szépen hangzik, de ha az a cél, hogy a vagyon meg fingért el legyen potyálva, akkor a legegyszerűbb a "kárt" fél, harmadpénzen kifizetni, majd a valós vagyont fillérekért átvenni - mondván "nektek semmi sem jár", mert 1, "nem kaphattok, mert a fél, harmad kártalanítással lemondtatok ("saját akaratotokból") a 100% követelésről" - ez maga NONSZENSZ 2, "nem is jut nektek semmi, mert a sor végén kullogtok"... A jog, igen, nagyon "korrektül" szabályozza a sort, ki hol van a felszámolásban, csak azt felejti el a jog és a jogalkotó, hogy akkor a LEGUTOLSÓ 1 forintos befektetőnek is legyen annyi információja, no meg lehetősége megtudni a VALÓS helyzetet, mint a sorban igencsak elől álló "bankoknak"... Mert a jogalkotó erről bőszen hallgatott, s ezt játsza ki a felszámoló is, aki lepattint mindenkit, közben meg csak-csak hallani pletykákat arról, ki veszi át az ETO Parkot, a mátrai hotelt, stb, stb... s a nevek közt valahogy nemigen van Quaestor károsult magánember(ek), se BEVA, se cégek akiknek a Q tartozna (legalábbis erős a gyanú, hogy a mátrai hotel körül sertepertélő "nemzeti gázszserelőnk" nem volt a Q elöttünk rangsorolot befektetője, (hacsak nem ő csinálta a gázszerelést, s azt elfelejtették neki kifizetni), ergó valahogy valakikhez odakerül a motyó - na mennyiért is ? A titkok titka ez is, s kissé "furcsa" az ilyen módon "zajló" felszámolás (lópikula történik valójában nem felszámolás valójában vagyon átjátszás ez, messziről bűzlik)...

Mellesleg, etikus volt a Q kötvények megkülönböztetése ? Írod: "Fontos azonban, hogy a valós kötvények vásárlása és tartása mindenkinek az saját egyéni felelőssége, kockázata volt!"

Had kérdezzem meg, te DIREKT valós kötvényt, vagy fiktívet mentél venni a Q-ba ? Mert a fiktív után a BEVA fizetett "normálisan" (mondjuk 6 millióra vetítve 5500000 Ft-ot, azaz a kár (HOZAMOKKAL NÖVELT KÁRALAP !!!) 91,66%-a MEGTÉRÜLT. Csak mert szerencsés kézzel nem QFH-ba, QFF-be nyúlt, hanem QFD-be. Majd jött a K2 törvény, s 3 millió fölött levett 11%-ot (érted, már nem is 10-et, hanem 11-et, ésszerű ugye ?) ráadásul úgy, hogy KÁRALAPNAK teljesen mást vett alapul mint a BEVA. Tudom grátisz törvény, essek hanyatt, nem is kellett volna adni, blabla. Megkülönböztettek szerencsést, aki még hasznot is vehetett ki, mert 6 milló alatt volt, s sok fiktívje volt, meg lettek olyanok, akiknek több pénze volt, régebb óta bent, s levontak 8 évre visszamenőlegesen mindent amit hozamnak "csak le lehetett" - nem véletlen most is a gyors kapkodás, a ki tudja már HÁNYADIK törvénymódosítás - csak, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Ez egyenlőség ? Ez etikus ? Károsult és károsult közti megkülönböztetés. Nem, nem törvénytelen, tudom, 200 majom gyártja, no meg szavazgatja meg a EZEKET a "törvényeket", no meg ezek 200-an vernek át 32000 embert. Azokat akik KIVETTÉK a pénzt ilyen-olyan indokkal, s felmarkolták a "káronszerzett" hasznot, azokat hagyják futni, még csak fel sem merül elvi szinten sem az elszámoltatásuk, pedig ők is a Q-ból "gazdagodtak" az évek folyamán, nekem meg arról kell magyaráznom most már lassan 15 hónapja, hogy NEM, NEM VAGYOK HÜLYE, CSAK BECSAPTAK, EZT VALAKIK HAGYTÁK, S AHELYETT, HOGY FÜLÜK FARKUK BEHÚZVA HAMAR FIZETNÉNEK NORMÁLISAN (mi a normális szerintem ? valahol elmélkedek valakivel, úgy kb a 3000-4000 hozzászólás között, hogyan legyen a kártalanítás a K1 bukása után, s a 30 milliós plafonnal egyetértve, megosztva az MNB, BEVA, KÁROSULT KÖZT, 10% bukót terheltem a károsultra), MINDENFÉLE EXTRA KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL (értsd anélkül, hogy a botrány óta a felügyelet dolgozói maximum a közmunka rejtelmeivel ismerkedhetnének), ELŐADJÁK, HOGY ÉN VAGYOK A HIBÁS MERT BLABLA, A NÉPET MEG MEGVEZETIK, HOGY "VISSZAADTAK MINDENT AMI JÁRT, SŐT MÉG ANNÁL IS TÖBBET..."