Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

josh

#6917 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-16 15:17

#6912: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Eszem ágában sem volt tanácsot adni, köszönöm h kiforgattad a szavaimat.

Mondanivalóm arra irányult, hogy a Mari néni meg Józsi bácsi, aki vállalati kötvényt (pl. Q kötvény) vett, az kockázatosabb dologba fektetett, mintha egy nagyvállalat részvényét vásárolta volna. (Még akkor is, ha fogalma se volt erről.)

A vállalati kötvény értéke a cég csődjekor egyenlővé válik a nullával. Így történt ez pl. egykor a Baumag, meg az E-star esetében is. Ők pontosan annyit kaptak, amennyit a papírjuk ért, azaz 0 forintot. A Q-papírok szintén ennyit érnek! Szerencsénkre viszont volt egy csomó hamis köztük, ezért fizetett a BEVA, mivel a Q Zrt tagja volt és forgalmazóként garantálta a papírok valódiságát.

Hasonlítsd össze kérlek még egyszer a részvények értékét 2010-2016 között a Q-kötvények jelenlegi értékével (azaz 0Ft-al)

 Igen, a felügyelet felelőssége is megkérdőjelezhetetlen! Véleményem szerint ha nincs hamis kötvény, a törvényt sem alkották volna meg, tehát nem kaptunk volna egy árva petákot sem! (A BEVÁ-tól sem, ugye.)

Egyébíránt volt itt olyan hozzászóló, aki egyenesen a kötvényesek tulajdonjogát szerette volna bejegyeztetni a Dunacity projektre...

Neki még egyszer leírom, hogy aki vállalati kötvényt tulajdonol az a kifizetési sorrend végén kullog. (ezért is nagyon kockázatos) Tehát ha borul a cég, akkor kap bármilyen pénzt, ha már mindenki mást kifizettek és még maradt valami a kasszában. A gyakorlatban ez jó esetben a követelés néhány százaléka.

Szintén jöttek itt még a bankká válással, mint pozitív hírrel...

Talán emlékeznek még arra is, amikor a Q tőzsdén is be volt jegyezve, igen furcsa árfolyamozgások jellemezték (B-szekció, de akkor is), aztán egyszer csak eltűnt a börzéről. Érdekes ez senkinek nem szúrt még szemet a fórumon, miért történt, hogy egy kevésbé átláható működésí formába váltottak. (Nyrt->Zrt.)

Válaszok


Vendég

#6918 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-16 17:19:07

#6917: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nekem nagyon is szemet szúrt a Q részvények kivezetése a tőzsdéről. Nem tetszett, mert tudtam, hogy a cég még kevésbé lesz átlátható. Ezért el is akartam vinni az összes pénzem, de ekkor jött a Q bank alapítása. Beszéltem a felügyelettel, azt mondták, minden ok a cégnél, csak nem képzelem, ha nem így lenne, meg adták volna az engedélyt? "Szakértői" véleményükkel támogatták a maradásomat. Előkeresheted a felügyelet honlapjáról, hogy egy esetet kivéve, sohase semmiben se marasztalták el a Q-t, pedig rendszeresek voltak az ellenőrzések. Na, akkor valójában ki is vezetett engem félre? 


Vendég

#6921 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-16 18:23:14

#6917: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Bocsánat, nem a szavaid kiforgatása volt a cél, hanem arra reagálás, hogy a bluechip-es befektetéssel is "elért" volna károsult társunk 25 millióból 10 "hasznot" ha bluechip-be forgat 2010-ben. Erre reagáltam, HOGY ott is lehetett simán jókorát pofára esni. Az a baj, hogy engem szidsz, (én meg téged), közben a kormány, a bankok, a károkozó meg rajtunk röhög, mert a KÁROSULTAK MI VAGYUNK, TE MEG ÉN, MEG A TÖBBIEK, s nem ők akik az egészet okozták nagyrészben...

 

még egy apró dolog: egy cég nem úgy megy csődbe, hogy reggel felkelnek aztán NULLÁT ér egy cég. Ez akkor van ha azt csődbe akarják vinni. A csőd egy (általában hosszabb) folyamat VÉGE, de a folyamat alatt a cég mindig valamennyi értékkel bír - hogy az a valamennyi mennyi, az most más kérdés. Na ha ezt a MOL, OTP tenné (azaz csődre játszana) az ő részvényük is pikk-pakk nullát érne. A Q mint cég NEM nullát ért éveken át, (vagy már előbb csődbe ment/mehetett volna ha tényleg semmit sem ért), csak nem volt tudható a valós helyzete. E valós helyzet tisztázása, megismerése (a publikált adatokon TÚLI bűvészkedés átlátása) meg nem a befektető, hanem a jósok, jövőbelátók dolga. Lenne ugyan szerv arra hivatott, aki a kiadott adatokat ellenőrizve a befektetőket figyelmeztethette volna... itt EZ nem történt meg. Ennek az IGAZI okára - hogy MIÉRT NEM - kellene rájönni, s akkor meglenne az is, hogy KI fizesse a 220 milliárdos kártérítést. (de ez nem egyszemélyes játék (TCS), az kizárt, ahhoz a működési időfaktor, s a kár nagysága is mind mind túl nagy)