Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#226

2011-12-06 13:08

Biztos Viktor unja otthon a gyerekeket..

Vendég

#227

2011-12-06 14:41

Nem szeretném ha majd a jövőben a gyerekem kötelező dolgokra legyen rákényszerítve, hanem amihez kedve tartja!

Vendég

#228

2011-12-06 20:30

Teljesen egyet értek a petícióval. Egy gyermek nevelése elsősorban a szülő kötelessége és kiváltsága.

Vendég

#229

2011-12-07 07:19

A petíció valamennyi gondolati elemével tökéletesen egyetértek! A mindenkori hatalomnak tudomásul kell vennie, hogy a gyermek és a család bármilyen politikai csapásirány feletti társadalmi és szocializációs tényező, egy komoly állam, felelős döntésekre alkalmas Kormánya nem törekedhet ezek uniformizálására!
Óvodakerülő

#230

2011-12-07 19:46

97-100 hozzászólókhoz/ Én egyáltalán nem jártam óvodába, mert valami kideríthetetlen okból erősen kötődtem családomhoz, és rettegtem az óvodai közösségtől. Nagyon boldog gyerekkorom volt. Ennek ellenére 6 éves koromtól minden gond nélkül beilleszkedtem az iskolai közösségbe ("Egésznapos" iskolába sem jártam, még napközibe sem), a legjobb tanulók között voltam. Egyetem, dupla doktorátus, tudományos karrier, több évtizedes tanári munka (általános iskolától-egyetemig). Kiegyensúlyozott felnőtt lettem, de még mai napig is rémálmaim között szerepel az a három napnyi próbaidő az óvodában. Lehet, hogy én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt? Bizonyára vagyunk még páran az országban ilyen "óvodakerülők". A hatóságoknak megvannak az eszközeik a hátrányos helyzetű és egyéb veszélyes körülmények között élő gyermekek ellenőrzésére, elválasztására a neki kárt okozó szülőtől és nevelésére. A normális családoktól nem kellene elvenni a nevelés jogát ilyen hamarjában összeütött törvénnyel. Engem ez a rendelet már-már Madách I.:Az ember tragédiája falanszter jelenetére emlékeztet. Valóban tragédia lenne (nemcsak a gyerekekre, hanem a kormányzó pártokra nézve is) ezeket ilyen formában bevezetni.


Vendég

#231

2011-12-07 20:52

Nem kellene erőltetni ezt az egész napos iskolát, mint ahogy az 5 éves szakmunkásképzés is csak arra való, hogy minél tovább a szülő tartsa el a gyereket, ne a munkanélküliek számát szaporítsa. A gimnázium utáni nappali semmitérő 1-2 éves tanfolyamokat is csak arra találták ki, hogy ne kelljen elküldeni a tanárokat, semmire sem jók és nem is ingyenes általában. Igenis ha nincs elég gyerek nem kell tanár sem annyi. Eleve nem kell annyit képezni, sőt semmi szükség erre a felhígult, tömeges felsőoktatásra, már a gimnáziumokba sem kellene felvenni 3-as tanulókat, azok tanuljanak szakmát, mint régen, ne szaporítsák a szinte írástudatlan diplomások számát.

Vendég

#232

2011-12-07 22:07

Ez nem gyermekbarát hozzáállás.Mi lesz azokkal a gyermekekkel,akiknek az iskola nem tudja nyújtani a zenei,sport,vagy nyelvi foglalkozást?Rájuk az a sors vár,hogy ezeket 16 óra utáni időpontban tudják igénybe venni.Jó esetben este nyolckor hazaérnek,és amit nem tudtak délután az iskolában megtanulni azt este végzik el.Nem hiszem,hogy általános iskolásokat köteleznek napi 12-13 órai elfoglaltságra.Akkor hol marad a családdal töltött idő?Vagy mondjanak le az iskolán kívüli képzésről?Mit várnak ettől,mert az biztos,hogy a gyermekek teljesítménye nem nőni fog,hanem mélyrepülésbe fog zuhanni,hiszen a pihenésre,játékra nem lesz lehetőség.A kormány tagjai dolgozzanak 12-16 órát,mert jól megfizetjük őket,de gyermekeinket nem hagyjuk kizsákmányolni!

Vendég

#233

2011-12-10 15:15

Jónak tartom a kezdeményezést. Nem gondolom, hogy valaki is felhatalmazta volna a jelenlegi vagy bármelyik kormányt, hogy beleavatkozzon a családok életvitelébe. Nem tartom erkölcsileg igazolhatónak, hogy azt a bizalmat, amelyet a választó polgárok adtak, egyéni elképzelésekre vagy politikai szándékok megvalósítására pazarolják el. Az egész elképzelésből hiányzik az ember, az egyén tisztelete. Nem rendelkezhet egyetlen állam sem választói (megbízói) életével, idejével, jövőjével. Az egész koncepció embertelen és dilettáns, saját lelkül nyomorúságának tükre.
Akárhogyan alakul is a jövőben az oktatás sorsa, ez marad a véleményem.

Tisztelettel: Csoma Zoltán

Vendég

#234

2011-12-11 08:00

legyen a szülő joga eldönteni mikor hova járjon a gyerek külön órákra a kötelező oktatáson kivül, én négy gyereket neveltem fel, minden nap főztem, otthon ebédeltek, mert pont ugy jött ki, hogy öt év amig a két kissebbel otthon voltam, a nagyok alsó tagozatosak voltak, és jobb helyük volt otthon, tanultam velük, sétáltunk, jártak mindegyik sportolt, korusba jártak, egyik zongoráztak, hegedültek, nyelvet tanultak, és elöször négy meg hat órára mentem vissza dolgozni hogy tudjam Őket mindenhova elvinni. Minden gyereknek más érdeklődése van, ugy kell a különórákat szervezni, pont azokat lehetetleniti el a törvény akik foglalkoznak a gyerekkel. Ettől még annak a gyereke ott lehet az iskolában egész nap, aki igy akarja .

Vendég

#235

2011-12-11 19:06

Ebben a korban nagyon fogékonyak a gyerekek, és rengeteg negatív példát hallani, hogy miket tanulnak egymástól a gyerekek az óvodában...Én nem szeretném ha a gyermekem úgy jönne haza az oviból, hogy pl.: folyékonyan káromkodik...
egy felnőttnek is sok

#236 egy felnőttnek is sok

2011-12-12 22:02

#21: - Re: a másik oldal.....

ez igaz! nekem felnőttként is nagyon kimerítő idegene helyen tartózkodni egésznap, még ha az a hely jó is. és kinek lenne erre pénze??? Az államnak, vagy a szülőnek?

A gyerek pedig legyen idegroncs? és agymosott?


Vendég

#237

2011-12-13 01:32

A gyermekeimet otthon nevelném!!!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-13 01:33



Vendég

#239 Támogatom

2011-12-14 14:08

Teljesen egyet értek a petícióval. Egy gyermek nevelése elsősorban a szülő kötelessége és kiváltsága.
A kormányunk az alapvető emberi jogainkat is sérti!
Kérem az idelátogatókat,hogy támogassák őket is:http://www.peticiok.com/rokkantvadaszat

Nálunk is ketyeg az óra.(ez nem a csalók,hanem a valóban betegek petíciója)
Réka

#240 Re:

2011-12-14 16:32

#1: -

Szeretném megkérdezni, hogy egyébként tud-e valaki valamit, hogy milyen "kiskapuk" lesznek a 3 év alatti óvoda alol?

könyrgöm-ez  már diktatúra-már jó, hogy nem kötelező a bölcsi, sőt-miért is vannak szülei a gyerknek, amikor az egész napot másokkal tölthetik és nem tudják meg soha mi az igazi kötődés és szeretet-persze ez kicsit sarkos, de azért mégiscsak túlzás amit itt csinálnak. A tavaly Ausztriában tüntettek mert 5 éves kortól kötelezővé tették az óvodát :) de nálunk nem a család a fontos hanem azok szétrombolása....

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#241 Re: Re:

2011-12-15 11:10

#240: Réka - Re:

Kedves Réka!

Tökéletesen osztom az Ön felháborodását! A törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatunkban kértük, hogy a korai óvodakötelezettséget legalább orvosi/védőnői státuszvizsgálathoz kössék. Ha valaki testileg/lelkileg/szociálisan a korának megfelelően fejlett, akkor ne legyen kötelező 3 éves kortól kényszeróvodáztatni. Kérésünk süket fülekre talált...

Az Index.hu legfrissebb híre szerint a jegyzőtől lehet kérni felmentést az óvodalátogatás alól; a törvényjavaslatban mintha az óvodavezető és a védőnő szerepelt volna. Ami érdekes lehet viszont, az a szankció, vagyis, hogy mi van, ha mégsem visszük gyermekünket óviba. Erről semmit nem olvastam. Legrosszabb esetben (ezt ki is nézem belőlük) elveszik a családi pótlékot. Ez nekünk ugyan nagy érvágás lenne, de inkább élünk szegényen, mint biorobotként.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid


Vendég

#242

2011-12-15 12:46

Egy három éves gyereknek az anyja mellett a helye.Ha valaki akarja vigye óvodába szive-joga, de ne tegyék kötelezővé azt,amit nem szabad.Csak egy anya érzi mikor érett a gyereke az óvodára.Az én kislányom három éves,de inkább büntessenek meg,de óvódába nem viszem!!!!!Majd viszem ha érettnek látom arra, és ne bíráskodjanak a gyerekem fellett,mert nem nekik szültem!!!!
Réka

#243

2011-12-15 16:47

Kedves Dávid!
Köszönöm az eggyüttérzését!
Jó tudni és érezni, hogy nem vagyunk egyedül.
Mindenkinek Áldott Karácsonyt kívánok és egy élhetőbb, emberségesebb országot!
Remélem, hogy valahol,valahogy jobbra fordulnak a dolgok!

Vendég

#244

2011-12-15 17:40

Már nem csak a felnőtteket de a gyerekeket is tönkre akarják tenni.Mit AKARNAK EGY 6-7 ÉVES GYEREKTŐL?Hihetetlen ami ebbe az országba folyik,hányingerem van tőle.

Vendég

#245 Mosottagyú utódok

2011-12-17 16:47

Még a legjobb szándékkal hozott törvény esetében sem árt mérlegelni: mi van, ha rossz kézbe kerül. Azt, ami bizonyos körülmények között jónak tűnik, nem lehet-e a körülmények változása esetén könnyűszerrel az ellenkezőjére fordítani? Ha az ország a bálványimádók, a "finánctőke", a liberális bankarisztokrácia terrorja alá kerül, ezzel a tervezett törvénnyel tökéletesen kiszolgáltatják gyermekeinket nekik. Mert a gyermekeket 3 éves kortól, a legfogékonyabb időszaktól nihilista értékeket közvetítő tanerők fogják képezni. Mosottagyú fogyasztókká, a diktatúra engedelmes támogatóivá fogják nevelni őket. Mi ilyenkor a nagyobb: a törvény jótékony hatása vagy az általa okozott kár? Nyilvánvaló, hogy ez a törvény mégsem jó. Igaz, ugyan – filozófiai értelmében véve a Jót –, az emberi törvények nem is lehetnek jók. De vannak köztük rosszak, rosszabbak és jobbak. Ez az az eset, amikor a sok kevés, a kevés sok.

Vendég

#246

2011-12-18 15:36

A korai agymosás a leghatékonyabb!A rohadt család meg csak mindent összezavar.Az államnak legjobb lenne már a szülőszobáról kiemelni a gyereket,úgy minden sokkal olajozottabban menne.

Vendég

#247

2011-12-20 00:55

A gyerekek többnyire nem érzik jól magukat az iskolában,nagyon rossz hatással lenne rájuk ha még több időt kellene bent tölteniük. Az iskolák tele vannak stresszes tanárokkal miért kéne ezt egy gyereknek egész nap elviselni???

Vendég

#248

2011-12-20 09:11

A szülői jogokat nem szabad ilyen diktatórikus módszerrel megrövidíteni. A gyermekeknek joguk van a családban, vagy más foglalkozásokon a délutánt eltölteni. Legyen az sport, zene, vagy egyéb érdeklődésének megfelelő lehetőség.
Azoknak a gyerekeknek pedig biztosítani kell a délutáni felügyeletet akik akár anyagi okokból, /mert sajnos egyre több ilyen is van / akár érdeklődés hiánya miatt nem vesznek részt külön órákon, külön foglalkozásokon.

Vendég

#249 Öngól

2011-12-20 10:19


Vendég

#250

2011-12-21 15:32

Először is, az iskola nem kocsma, hogy egésznap benne űljünk. Másodszor, az iskola meg kellene tanítsa a gyerekeket arra, hogy az életben felmerülő dolgokat hogyan oldja meg. Más szóval felvértezze a megfelelő tudással, amikor mi szükség, azt tudja alkalmazni.
Harmadszor, ahogy a szövegben is jelezve van, a gyerek a családhoz tartozik, nem az iskolához.

Negyedszer, az állam a családokat támogassa és erősítse, hogy a sok családból egy erős, egészséges társadalom alakuljon ki. Ebben az iskola szerepe csak az egyik tényező, a többi mellett, mint pl.: egészségügyi biztosítás és nem rombolás (gátlástalan és harácsoló gyógyszergyárak termékeinek támogatása?) munkahelyek biztosítása az igények és képességek szerint stb.