Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

December 20-án elfogadta a Parlament a köznevelési törvényt

2011-12-21 10:38:35

December 20-án elfogadta a Parlament a köznevelési törvényt. Az előzetes hírekből, sajnos, nem sok jót lehet sejteni. Most kénytelenek vagyunk addig várni, amíg nem olvasható az elfogadott törvény szövege, utána viszont ki kell alakítani az álláspontunkat.

Szerintünk az alábbi lehetőségeink vannak:

 • a korábbi (sajnos nem túl hatékony) érdekrvényesítési csatornáinkon keresztül megpróbáljuk elérni, hogy még hatályba lépés előtt módosítsák a törvényt,
 • valamilyen formában (esetleg másokkal összefogva) nyilvánosan fejezzük ki nemtetszésünket,
 • polgári engedetlenségi mozgalmat indítunk, és - vállalva a szankciókat - továbbra is elveink szerint neveljük a gyermekeinket.

Kérünk, hogy mindenki törje a fejét a kitörési pontokon! Ne hagyjuk magunkat félresöpörni!


Családjukért felelősséget érző szülők

Október 25-ig véleményezhető a köznevelésről szóló törvény tervezete

2011-10-15 23:47:31

A http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-koznevelesrol-szolo-torveny-tervezete címen letölthető és véleményezhető a köznevelésről szóló törvény tervezete. A 8. §, a 27. § (2) bekezdés, a 46. § (1) bekezdés (a) pont és az 55. § (1) bekezdés alatt gyakorlatilag mindaz benne van a törvényben, mely elleni tiltakozásul ezt a petíciót indítottuk. Bár az informális kommunikációban az hallható, hogy a szülő kérésére a gyermeknek nem kell 16 óráig az iskolában maradnia, a jogi szövegben ennek csak a lehetősége van bent, ami számunkra kevés!

Kérünk mindenkit, hogy véleményezze a tervezetet! Köszönjük!


Családjukért felelősséget érző szülők

Szakkörök és sport lesz délután, nem pedig tanórák

2011-10-06 11:46:39

A Magyar Nemzet híportáljáról (http://www.mno.hu/portal/814273) való az alább rövid hír:

Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező foglalkozások a tanrendben, az iskola azonban alapesetben délután négyig tart majd – tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkárától.

Az általános iskola valamennyi évfolyamán délután négyig tart majd alapesetben a foglalkozás, de nem szükségszerűen – közölte a lappal az egész napos iskolai modell néven ismertté vált új oktatási forma kapcsán Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az iskolában délután tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások lesznek, fel lehet készülni a másnapi tanításra, de részt lehet venni szakkörökön és sportfoglalkozásokon is. (Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.)

==========

Reméljük, hogy ez a meghátrálás első jele. A küzdelmet (és az aláírásgyűjtést) mindenesetre folytassuk!


Családjukért felelősséget érző szülők

Nyilvánosságra hozták a Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepcióját

2011-10-03 10:33:26

2011. szeptember 30-ai dátummal nyilvánosságra hozták a Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepcióját. A szöveg innen érhető el:

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-nemzeti-koznevelesrol-szolo-torveny-koncepcioja

Sajnos minden úgy van benne, mint amiről az előzetes híresztelések szóltak, beleértve a lényegében 3 éves kortól kötelező óvódát és az egész napos iskolát.

Titkon reméltük, hogy az ügy nem jut ilyen fázisba, most viszont itt az idő, hogy minden követ megmozgassunk ennek a nemzet-, család- és gyermekellenes koncepciónak megváltoztatására, amíg nem késő.

 

Családjukért felelősséget érző szülők


Családjukért felelősséget érző szülőkPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

 • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
 • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
  1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
  2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
  3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.