Kizárólag az énekelni/zenélni tudó személyek énekelhessenek/zenélhessenek fizetségért!


Vendég

#101

2016-10-21 12:28

Azért ,mert akik tudnak muzsikálni azok otthon vannak mert megkérik az árat ,akik meg nem tudnak semmit azok meg fillérekért mennek el.A másik meg a sok mp 3 -as azoktól meg egyenesen kiráz a hideg!!!!Nem most kellene vissza hozni hanem MEG SEM KELLETTT volna szüntetni.Remélem minél hamarabb lessz belőle valami.
Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#102 Re:

2016-10-21 14:45

#100: 120 férőhelyes étterem -  

Tisztelt 120 férőhelyes étterem (tulajdonosa) - feltételezem Ön a tulajdonosa

Nagyon szívesen reagálok, viszont azt szeretném kérni, hogy figyelmesen olvassa végig a hozzászólásokat. A leírtak alapján, Ön csak az utolsó párat olvasta és egyből általánósít. A lenti sorokban a zenészt egy-egy termékkel vagy szolgáltatással hasonlítom össze, mivel Önnek és bármilyen más étteremtulajdonosnak a zenész egy "termék", még ha csak katalízátor szerepe is van. Pontosan úgy, ahogy a csapolt sör nem jön CO2 nélkül - na, a zenész olyan, mint a CO2 :) (tehát ismét: az összehasonlítás csupán a lényeg megértését hivatott elősegíteni)

1. Van fogalmam, hisz a vitapartner világosan leírta, hogy egy étterem tulajdonosa. Mivel ellenzi azt, hogy csakis zenészek zenélhessenek, elég egyértelmű az, hogy ő "zenész" címszó alatt olyan embereket foglalkoztat, akik éríntettek lehetnének (vagyis nem tudnak zenélni), különben nem érdekelné. Ha pedig kamu-zenészeket szeret foglalkoztatni (tehát olyan embert aki csak mimmeli a zenélést), akkor elképzelhető, hogy egy sarki kocsmáról van szó, ugyanis elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy 5 csillagos szállóda igazgatója. Attól, hogy nem vagyok éríntett, még nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményem és, hogy azt nem nyilváníthatom. Sőt, még csak azt sem jelenti, hogy nincs fogalmam a dologról és, hogy nem kezdeményezhetek egy petíciót ebben a témában. 

2. Mindenkit végig magáztam, kivéve azt ez egy hozzászólót, aki "pofátlan határon túli magyarnak, aki más f-aszával veri a csalánt" nevezett. Szerintem ez a fajta személyeskedés a tegezésnél komolyabb "sértegetéseknek" is teret adott volna.

3. Hamis állítás! Senki sem adta elő, hogy a vizsgára felkészülődés hosszú éveken át tartott (mondjuk, én biztosan nem). Én személyesen akár holnap is vállalnám az ilyen vizsgát, semmilyen felkészülés nélkül, hisz TUDOK ZENÉLNI! Az viszont igaz, és le is írtam: amögött, hogy valaki ZENÉSSZÉ válik, kemény munka áll, ellentétben a kamu-zenészekkel, akikről szó van. Ugyanis ők jelenleg pontosan az igazi zenésznek a sok éves munkájukat gyalázzák azáltal, hogy egyik napról a másikra "zenésznek" hirdetik ki magukat és elmennek "zenélni" az első olyan helyre, ahol megveszik őket. Csak és kizárólag ezeknek az embereknek lenne kemény egy szakmai vizsgára való felkészülés.

4. Hamis állítás! Azt írtam, akkoriban az OSZK vizsgadíj alacsony volt! Arra az ugynúgy hamis állításra reagáltam, mely szerint nagyon komoly anyagi terhekkel járt. 

5. Ismét félreértelmezi a szavaimat! Egyáltalán nem lep meg, hogy profitért dolgozik valaki :) viszont csalás által több profithoz jutni az én értelmezésem szerint csalásnak számít. És még mielőtt rám akarja húzni, hogy csalónak neveztem Önt, vagy bárki mást, hadd írjam le mégegyzer, érthetően: az az ember, aki olyat árul, amilye nincs, az bárhol a világon csalónak számít! Az az ember, aki zenészként árulja magát anélkül, hogy tudna zenélni, beáll egy hangszer mögé és úgy tesz, mintha zenélne - az egy csaló! Az az ember, aki védi és alkalmazza az ilyen csalókat, ő maga is védi és terjeszti a csalást.

6. Tehát ilyen alapon Ön bármilyen szolgáltatás igénybevételénél kizárólag az árat nézi. Rendben, tegyük fel, hogy van 3 gázszolgáltató: a drága, az olcsó és a nagyon olcsó. A nagyon olcsó nem is gázt fog Önnek eladni, hanem levegőt, ami nem is fűt, hanem úgy tesz, mintha fűtene. Jön a több szolgáltató és próbálja elmagyarázni Önnek, hogy annak a "gáznak" semmi fűtőértéke nincs. Azt fogja nekik mondani, hogy "nem baj, mert ez a legolcsóbb"?! Így is őt választja, illetve örül neki, hogy egyáltalán szerepelhet a piacon?! Netán a másik 2 szolgáltatót irigynek nevezi, ha meg mernek szólalni? 

7. Teljesen értelmetlen ez a pont, hisz nem arról van szó, hogy az adott zenész bármit el tudjon játszani. Ahogy világosan leírtam, csak és kizárólag azt a célt szolgálná az ilyen rendszer, hogy az az ember, aki NEM TUD ZENÉLNI (teljesen mindegyi, hogy milyen stílusról van szó), az ne vehessen részt a gazdasági piac ezen szegmensén! Esküszöm, nem bírom megérteni, hogy az előbbi mondatod miért nem bírják egyesek felfogni! Adott egy olcsó kenyér, egy drága kenyér és egy kenyérkinézetű  papírmassza, mely a legolcsóbb! Ha Ön megveszi a papírkenyeret, rájön és visszaviszi a "péknek", ő pedig a kereslet-kínálattal érvelne, talán elfogadná ezt, vagy pedig a fogyasztóvédelemhez fordulna?! Nos, akkor miért is jó az, ha zenésznek adhatja el magát egy olyan ember, aki NEM TUD zenélni?!

8. Tehát ezeknek az előadóművészeknek még csak véletlenül sem okozna nehézséget egy ilyen "szűrő" rendszer, mert ahogy Ön is mondta, képzettek és TUDNAK zenélni. Ismét, a cél nem az, hogy őket kiszűrjék!

9. Senki sem állította, hogy csak és kizárólag az idős zenész tud zenélni. Rengeteg tehetséges fiatal zenész van, aki nem tud érvényesülni az olcsó kamuzenészek miatt és adott esetben (ahogy a fenti étteremtulajdonos is írta), akár 1-2 sörért is képes játszani, csak azért, hogy játszasson, mivel tudja, hogy ha nem megy el, akkor elmegy a kamuzenész 3 sörért :)

10. Teljesen igaz. Itt harmadjára is ismételnem kell magam: NEM a zenészeket-eltántorító rendszerről beszélek, hanem a kamuzenészek kiszűrését szolgáló rendszer. Tehát az igazi almának eladott műanyag-almák kiszűrése a cél!

11. Ez is teljesen igaz. Talán pont ezért lenne értelme a vendéglátóhelyek tulajdonosainak is összefogni és részt venni egy értelmes, életképes szabályozórendszer kialakításában. Így legalább az ő igényeit is szem előtt lehetne tartani. Így, az eredménytelen vitatkozás helyett egy jól kitűzött célok felé vezető konstruktív beszélgetést lehetne folytatni.

12. Negyedjére is ismétlem: a cél NEM a fiatal tehetséges zenészek kiszürése, hanem az őket is hátránoys helyzetbe hozó kamuzenészek kiszűrése. 

Summa summarum, senki sem állította, hogy a régi rendszert kellene visszaállítani (eszerint még csak végig sem olvasta a szöveget), sőt kifejezetten odaírtam, hogy egy, "a mai elvárásoknak megfelelő rendszert" kellene kialakítani. A zenészek többsége egyértelműen támogatja az ötletel, ahogy a hozzászólásokból is látni lehet. A 2 nap alatt érkezett 270 aláírás, az aláírók közül egy jó pár kommentet is írt és összesen 4 ember nem ért egyet a kezdeményezéssel. Persze, a mai trend szerint, ha 270 ember egyetért valamiben, 4 pedig nem, az azt jelenti, hogy igazából hülyeség az egész, hisz még ott van 8 millió ember aki nem alkotott véleményt :)


Vendég

#104

2016-10-24 06:00

Aláírtam,hogy a sok szemét eltünhessen,és ne szennyezze a környezetem
Merienn

#105

2016-10-24 06:02

Aláírtam,hogy a sok ........... eltünhessen,és ne szennyezze a környezetem


Vendég

#106 Re: Re:

2016-10-24 10:00

#102: Adrián Fülöp - Re:  

 Blablabla!

Ha valaki kamuzenész, akkor kiszűri a piac, felesleges másokat belekényszeríteni és egy felesleges vizsgáztatásba. Ismerve a mai árakat, sokan azért nem tennék le a vizsgát, mert majd Mészáros Lőrinc valamelyik cége megnyeri a közbeszerzési pályázatot, ahol meghívásos alapon egy indulóként indul. Aztán majd rámegy szerencsétlen zenészek ingje-gatyája. 

 


Vendég

#107 Re: Re: Re:

2016-10-24 12:55

#106: - Re: Re:  

Ott a 10 pont!

 

 


Vendég

#108 Re: Re: Re:

2016-10-25 06:29

#106: - Re: Re:  

 Pontosan így van! Ezen megint valami Orbán haver, vagy rokon keres majd jól!


Vendég

#109 Re: Re: Re:

2016-10-25 08:59

#106: - Re: Re:  

Nagyon érdekes, hogy az itt irogató"anti-vizsga" mozgalom minden egyes tagja, kivétel nélkül, kizárólag két dolgot említ:

1. A "piac" kiszűri a kamuzenészeket

2. A vizsga felesleges és drága volt/lenne

 Az is érdekes, hogy az eredeti petíció megfogalmazói, mely eredményeként "gazdasági piacot" csináltak az előadóművészetből, PONTOSAN ugyanezeket az érveket hozták fel.... SZÓRÓL SZÓRA

Itt felmerül a kérdés: talán most ugyanazok az emberek irogatnak ide?

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#110 Re: Re: Re:

2016-10-25 09:09

#106: - Re: Re:  

 P.S. ha már muszáj bevonni a politikát, ahogy Önök ezt fegyverként ki is használják, hadd ajánljam figyelmükbe egy igazi rabló- és fosztogatóbanda történetét. Na EZ a szabadrablás és Önök ezeket az embereket védelmezik:

http://komlomedia.hu/video.php?id=2016052301

Ennyi a "szabad piacról" és a tisztességes gazdaságról. Élvezzék nyugodtan, amíg még lehet!

Nagyszínpad!

#111 Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 12:37

#109: - Re: Re: Re:  

 Nem lehet hogy a ti kis világocskátokon érdekköröcskéteken kívül minden kívülálló és másik oldalról érintett jobban rálát a kérdésre? Nem lehet, hogy fáj az igazság?Sikerült megfűzni pár ismerőst, aláírták, ebben ennyi volt. Bár  magam részéről hiányolnám a fórumot, mert a haverokkal ide járunk röhögni. Csak hallgatóság vagyunk. Sem éttermünk, sem zenekarunk. Jó pár kommentről egy tata jut eszemben: Uhrin Benedek. Mások szivatásától még nem lesz rátok nagyobb igény. Se papírral, se anélkül. Kimentetek a divatból. Ennyi volt. Vagy emelt fővel elfogadjátok, vagy kiröhögtetitek magatokat. Egyelőre a másodikra van nagyobb sanszotok. 

 

 

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#112 Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 15:19

#111: Nagyszínpad! - Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

Ahhoz képest, hogy állítólag Önöknek sem éttermük, sem pedig zenekaruk nincs, eléggé "beavatottnak" látszanak a témában!

Akkor válaszolnék:

1. Igen, lehet hogy másnak jobb rálátása van, az viszont teljesen kizárt, hogy egy az egyben ugyanazokat az érveket hozza fel mindegyikük, ugyanazzal a magyarázószöveggel .... ami ráadásul szóról szóra ugyanaz, mint a 2006-os vizsga-elleni petíció szövege :) ilyesmi csak akkor fordulhat elő, amikor: 1, ugyanaz a személy írogat vagy 2. valaki papagáj módjára ismételgeti más "rálátását", tehát nem a saját véleményét írja le. Ráadásul egy "kívülálló" rálátása hiányos, hiszen mivel kívülálló, ugye nem látja és nem ismeri a szakmán-belüli tényezőket, sem pedig a jelenlegi helyzetét.

2. De, nagyon fáj az igazság és pontosan azért fogalmazódott meg a petíció szövege: az igazság pedig az, hogy mára a "zenészt" már nem szakmának tekintik, már nincs tekintélye, mivel ma már bárki "zenésznek" vagy "énekesnek" nevezheti magát, akár semmilyen tudás nélkül. Na, ezt szeretnénk visszafordítani. Ahogy én sem szólok bele abba, hogy az Ön vagy Önök szakmájában mi hogyan működjön, szerintem az a minimum, hogy Önök se szóljanak bele olyanba, amihez nincs közük.

Mondjuk az üzenetből egyértelműen az jön le, hogy Önöknek igenis van hozzá közük és igenis érintettek lennének, különben nem vennék a fáradságot, hogy a kis sértegetéseiket leírják.

Az a helyzet, hogy van aki egyszerűen nem alkalmas erre a szakmára. Ezért ahelyett, hogy egy neki megfelelő hivatást talált volna, inkább szétrombolt egy teljes szakmát, levitte egy olyan szintre, ahol ő is meg tud felelni. Ezt viszont fölöslegesen tette, hiszen ettől ő nem lesz más, csak egy hobbi zenész. Ezt vagy emelt fővel elfogadja, vagy pedig kiröhögteti magát. Egyelőre a másodikra van a legnagyobb esélye (ez a "sansz" szó magyar megfelelője)

További szép olvasgatást!

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#113 Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 16:01

#111: Nagyszínpad! - Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 P.S. egy dologban teljesen igaza van: Önnek vagy Önöknek tényleg semmi közük a zenéhez

120 férőhelyes étterem

#114 Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-26 08:05

#113: Adrián Fülöp - Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 Abban viszont tökéletesen igazuk van, hogy ez az egész egy röhejes küszködés pár kivénhedt zenész részéről. Lefordítanám: A fiatalok (valószínűleg fiatalokról van szó) nem kíváncsiak a nyugdíjas zenészekre sem a színpadon, sem egyéb zenés szórakozóhelyen, sem a szalagavató bulijukon, sem a ballagási bankettjükön, sem egy meghitt randin. Brahiból egyszer  vicces volt, de az említett énekes ezt a poént már lelőtte. 

Egyébiránt a hallgatóságnak van a legtöbb köze a zenéhez, ugyanis mi vendéglátósok az ő igényüket próbáljuk kielégíteni a választásunkkal. 

Aki pedig fennhéjázva zenészként tetszeleg, leszól másokat és így beszólogat a hallgatóságnak, ne csodálkozzon, hogy nem kíváncsiak rá. 

Ön pont olyan, mint a kereskedelmi dolgozók, abban a tévhitben élnek, hogy a vásárlók vannak értük, pedig éppenséggel fordítva. Önöknél is ez a helyzet, nem a hallgatóság van Önökért, hanem Önök értük és belőlül élnek. 


Vendég

#115 Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-26 08:08

#112: Adrián Fülöp - Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 A zenész valóban nem egy szakma, ebből ma már főállásban nem lehet megélni, mert sokat változott a világ. Ezen az sem változtat, hogy a többi is kénytelen lesz papírt csináltatni, vagy sem. 

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#116 Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-26 09:00

#114: 120 férőhelyes étterem - Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

Sajnos szükségét látom nagybetűs, vastag, piros színnel kiemelni a fő elemeket, mivel ismét mellébeszélünk!

1. Még csak véletlenül sem vagyok "kivénhedt" :) sem emberileg, sem pedig zenészként... sőt, elképzelhető, hogy még Önnél is fiatalabb vagyok.... tehát ez a "fegyver" hatástalan

2. A fenti hozzászóló biztos, hogy nem az én hallgatóságom lenne :) Sőt, kétlem, hogy bármilyen zenész hallgatósága lenne. A sarki komcsmában egyáltalán nem érdekel, hogy ki "zenél", tehát a lehetőség megmaradna "hallgatni" ezeket a "művészeket". Egyébként majdnem biztos, hogy egy éríntett kamuzenészről van szó, akit mindez nagyon "feldűhít".

3. ISMÉT: NEM az adott zenész KORÁRÓL van szó, hanem a ZENEI TUDÁSRÓL. Felőlem 15 éves is lehet és falevelen játszat technot, ha TUD ZENÉLNI.

Na még egyzer, hát ha végre felfogja. Mondjuk, mivel a hozzászólásaiból intelligens embernek tűnik, kétlen, hogy nem bírja felfogni, tehát egyszerűen NEM AKARJA felfogni.

NEM az adott zenész KORÁRÓL van szó, hanem a ZENEI TUDÁSRÓL. Felőlem 15 éves is lehet, ha TUD ZENÉLNI.

4. A kereskedelmi dolgozó nem árulhat hamis árut! Higgye el, teljsen tisztában vagyok azzal, hogy mi a különbség aközött, hogy a zenész van ott a hallgatóságért (szórakoztató zene) vagy pedig a hallgatóság van ott a zenészért (sztárok). Ez viszont nem zárja ki azt, hogy egy zenész TUDJON ZENÉLNI!


Vendég

#117 Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-26 12:23

#116: Adrián Fülöp - Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 Most hülye vagy öreg, vagy skizofrén?!

Fentebb arcoskodtatok, hogy a vizsgátokat 72-ben, meg 75-ben szereztétek! 

A vendéglős pontosan jól látja a helyzetet! Igaz, nem csak a zenész korától függ. De attól is!

A vendéglős érthetően elugatta, hogy azt szerződteti, aki vendéget hoz. Bizonyos kor felett a kutya sem kíváncsi egy zenészre sem! Kivétel a nyugdíjasklub max évente egyszer. Te nem akarod felfogni, hogy ez már rég nem a tudásról szól. Elég világosan elmondták, hogy ha nyócszáz papirod van sem fog felvenni.

A boltos is árul minőséget és bóvlit is. Ha szójás parizere futja, akkó szójás parizert vesz a vevő. Ha meg pikk szalámit, akkor pikk szalámit vesz. Ez a vevő döntése! 

Te nem akarod érteni, miről pampognak itten! Te a papirozott tanult zenész vagy a pikk szalámi. Az pár nótás papiratlan meg a szójás parizer. A vendéglős majd eldönti melyiket akarja és  mennyit zseton van rá. 

 

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#118 Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-27 10:30

#117: - Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

Szerintem én nem személyeskedtem.... 

Előbb tanulj meg szöveget értelmezni és utána vitatkozz! Mi az, hogy "mi arcoskodtunk"?! Mióta vagyon én bárki más? Abból, hogy 1-2 hozzászóló akkor vizsgázott, te azt a következtetést vontad le, hogy minden hozzászóló 60 éves?! A gondolkodás nem az erősséged, mi? Ahogy az intelligenciád sem, ahogy látom! Danolászni viszont nagyon szeretsz, abban biztos vagyok!

Azért megpróbálom az értelmességi szintedre lebutítani a lényeget:

NEKEM TELJESEN MINDEGY, HOGY KI, MIT, HOGYAN, MIVEL ZENÉL. VISZONT AKI NEM TUD, AZ NE AJÁNLHASSA A SEMMIT!

Attól, hogy szójás párizsi is van még nem zárja ki azt, hogy a terméknek bizonyos feltételeknek meg kell felelnie!

Ennyi erővel szüntessük meg az összes létező szakmai vizsgát és az összes létező szolgáltatás szabályózását! Bárki csinálhasson azt, amit csak akar, olyan szolgáltatást ajánlhasson, amilyet csak akar, semmilyen szabályozás nélkül! Mindenkinek legyen "joga" azt csinálni, amit akar, ha ért hozzá, ha nem! Egy szép és boldog ország lennénk, nemde!? A szabadság fellegvára! A"piac" úgyis eldöntené majd:

- Lehessen bonbon csomagolású szart is árulni! Ha a vevőnek bonbon csomagolású szarra telik, akkor hát azt fogja megvenni, nehogy már tiltsuk a bonbon csomagolású szar árulását!

- Lehessen bárki kőmüves! Ha egy kontár kőmüvesre telik, aki még téglát sem látott, akkor az fogja felépíteni a házát, minek ide szakmai vizsga?

- Lehessen bárki fodrászmester! Ha olyan fodrászra telik, aki életében nem látott ollót, akkor hát ő fogja vágni a haját, minek ide is vizsga?

- Lehessen bárki festőművész! Ha arra telik, hogy a szobafestő fesse a portréját, akkor ő fogja, nehogy már felesleges és drága vizsgákhoz kössük a festőművészetet!

- Lehessen bárki újságszerkesztő! Ha egy újságnak olyan szerkesztőre telik, akinek helyesírási gondjai vannak, akkor őt fogja alkalmazni, nehogy már ne lehessen bárkiből újságszerkesztő!

- Lehessen bárki ügyvéd! ha netán valaki ügyvéd akar lenni, nehogy már megmondják neki, hogy ismerni kell a törvényeket! Nehogy már hosszú és költséges tanuláshoz kössék már az egészet! Milyen dolog ez?! Majd a piac eldönti! Ha Ilonka néninek csak olyan ügyvédre telik, aki még egy mondatot sem tud megfogalmazni, akkor hát hadd csinálja. Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk neki kit fogadhat ügyvédnek?!


Vendég

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-27 12:44

#118: Adrián Fülöp - Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 Speciel a helyedben beleolvasnék a www.kisalfold.hu oldalba...

festőművész

#120 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-28 11:03

#118: Adrián Fülöp - Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!  - Lehessen bárki festőművész! Ha arra telik, hogy a szobafestő fesse a portréját, akkor ő fogja, nehogy már felesleges és drága vizsgákhoz kössük a festőművészetet!

 Ráhibáztál! Lehet bárki festőművész! A tehetség nálunk pont nem a papírtól függ. Sőt, az igazán nagy festők sosem jártak festőiskolába, mert ezek rányomják a stílusbeli jegyeiket a munkáira és kevésbé lesz egyedi.

 

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#121 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-11-03 14:00

#120: festőművész - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

Szerintem egy picit félreértetted az egészet :) 

Talán a szorakosztatóiparban is festesz, ahol minden este festeni kell valamit?

Itt nem s művészetről per-se van szó, hanem egy gazdasági ágazatról, ahol tudás nélküli emberek kínálják a "szolgáltatásaikat" Ezt a "jelenséget" szeretnénk megszüntetni.

Mind többször is leírtam, a művészet nem papírhoz kötött és soha nem lenne szabad annak lennie. Viszont, ha valaki hivatásszerűen tevékenykedig ebben az "iparágban", az a minimum elvárás, hogy értsen hozzá!

Tehát szó sincs arról, hogy csak az lehet művész akinek papírja van, hanem arról, hogy csak az "árulhassa" a tudását, akinek ez megvan! 


Vendég

#122

2016-11-04 06:39

Vegre mar.....

Vendég

#123

2016-11-18 20:15

Le a play gomb nyomogató midi ès mp3 huszárokkal! Szintiboy max otthon használhassa a hangszerèt a saját maga szórakóztatására!

 


Vendég

#124

2016-11-18 20:23

Mert sok egyszemélyes kísérőautomatikás zenész van akikkel szemben nem lehet versenyezni árban. Ezek miatt nem jutnak szóhoz az élő zenekarok.Az egy személyes zenéhez nem kell tudás csak egy floppy. Az élő zene komoly felkészülést és gyakorlást igényel.
laci

#125 Re:

2017-07-30 12:35

#14: -  

 Mondjuk, ebben van egy nem is kicsi ellentmondás. Csak most találtam meg ezt a beszélgetést, annak a kapcsán, hogy azt kerestem, vajon én a B kategóriámmal oktathatok-e?  Otthoni körülmények között, de hivatalosan, adózva utána. Az ellentmondást ott látom, hogy míg az egyik oldalt azt mondják, nem kell ez a vizsga, játszhat bárki e nélkül is, viszont az oktatáshoz meg már nem elég (de eddig elég volt). A Kőbányai Zenei Stúdió ha jól tudom az OSZK utódja, talán jogfolytonos is és ott 2 év után ugyanilyen tánczenész vizsgát adnak oktatási lehetőséggel.