Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Megváltozott a petíció címe!

2017-02-18 11:15:47

Tisztelt aláírok,

Szükségét láttam a petíció cím (és a webcím) megváltoztatásának, mivel a régit egyesek esetleg félreérthették.

Az új cím:

"Kizárólag az énekelni/zenélni tudó személyek énekelhessenek/zenélhessenek fizetségért!"

Az új webcím:

Kérek mindenkit, hogy az új címmel továbbítsa a petíciót minden olyan embernek, aki esetleg éríntett lehet.

Természetesen, ha valaki nem ért egyet az új címmel, akkor visszavonhatja az aláírását.

Bízom benne, hogy mindél előbb sikerül visszaszereznünk a szakmánkat!

Zenei üdvözlettel,

Fülöp Adrián

Egy nagyon jó hír! Adókedvezmény támogatja az élőzenét szolgáltató éttermeket!

2016-11-17 20:00:17

Végre egy lépés a jó irányba! Egyúttal nem ártana meghatározni az "élőzene" fogalmát is, mivel az már eléggé félreértelmezett!

"Folyik a parlamentben az adótörvények módosításáról benyújtott javaslat megtárgyalása. Ennek egy pontja adókedvezményt ad az élőzenét szolgáltató vendéglátóhelyeknek, a koncertek díjának fele értékében. "

...
"Az adókedvezmény az élőzenei szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyet illeti meg."
...
"Az élőzenei szolgáltatás a javaslat meghatározása szerint a vendégek számára ingyenes kell, hogy legyen. A megfogalmazásba belefér mind a koncert, mind az élő háttérzene (tehát amikor a vendégek fogyasztanak, és közben szól a zene), viszont a DJ-fellépés nem."
....
“A Kormány messzemenőkig elkötelezett kulturális, azon belül zenei örökségünk megőrzése, ápolása iránt. Mindez leghatékonyabban akként juttatható érvényre, ha népzenei, zenei hagyományaink a mindennapok részévé válnak, a zenét művelők és a zeneszeretők azokkal nemcsak koncerteken találkoznak. Ezért a kormány elő kívánja segíteni azt, hogy a vendéglátóhelyeken, éttermekben – hagyományainkhoz híven – élőzene szóljon, ami fellépti lehetőséget, megélhetést is ad a zenészek számára. Ennek egyik módja lehet az élőzenei szolgáltatást igénybevevő vállalkozások adóelőnyben részesítése a társasági adóban.”

Fülöp Adrián

Blogbejegyzés a kezdeményezésről a disco-story.hu-n

2016-10-23 08:26:38

Egy rövid, tömör és objektív tájékoztatás a kezdeményezésről.

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.