Zárt kutya parkot Békéscsabára

Kedves Olvasó!

Petíció: Zárt kutya parkot Békéscsabára.

Én, mint kutyatulajdonos azt gondolom, hogy egy kutya tartása nem arról szól, hogy babusgatom egész nap, majd leszaladok vele egy 10-15 perces körre, amíg a dolgát elvégzi, és már megyek is vissza a szélvédett, fűtött/hűtött lakásba.

Egy állatnak igényei vannak. Szüksége van rá, hogy fejben és testben is alaposan le legyen fárasztva. Szerintem a póráz elengedhetetlen. Vegyük figyelembe, hogy néhány emberben félelmet kelthet egy póráz nélküli kutya, akinek a gazdája pár méterrel előtte-utána kullog. Ugyanakkor, sajnos olyan gazdik is vannak, akik leengedik a kutyát, de visszahívni nem tudja… Saját tapasztalat: a szomszédom mindig póráz nélkül sétáltatja az én kutyámmal szemben agresszív kutyáját, aki habzó szájjal rohan felénk már az utca végéből, a gazdája meg rikácsolva fejhangon visít a kutyája után aki a füle botját sem mozgatja, csak száguld felénk. (Itt egyértelműen a kutya a falkavezér és nem a gazda... sok ilyen van) Szerencsére eddig mindig megállt a kutya mikor én rászóltam. Szóval kell a póráz! Viszont, amikor más játékos kutyákkal találkozunk, akkor sajnos a pórázok összegabalyodnak, ami kellemetlen és egyben veszélyes lehet a kutyák számára. Szuper lenne, ha a négylábú társamat Hayleyt "szabadon" engedhetném pár órára, (anélkül, hogy bárkiben félelmet keltenék, hogy aggódnom kéne, kiszalad-e az útra egy madár/macska láttán) hogy szaladgáljon, játsszon más ebekkel, labdázhassunk, biztonságban, egy elkerített, kutyáknak kialakított parkban.

Így arra kérek mindenkit, kutyást/nem kutyást/aki fél a szabadon sétáló kutyáktól, hogy írja alá a petíciómat, amivel azt szeretném elérni, hogy legyen zárt kutya park Békéscsabán, mivel nem mindenki él kertesházban, szükség van rá.

Kérek mindenkit, hogy a neve felvállalásával írja alá a kérvényt.

Köszönöm szépen!

Az aláírással felhatalmazom Krátky Éva petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.