WC-használatot ingyenesen, diszkriminációmentesen a WestEnd-ben és más plázákban.

Nemrég került a hírekbe az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont azzal, hogy területén fizetőssé kívánja tenni a mosdók használatát (Lásd pl itt: https://444.hu/2024/03/09/fizetos-lesz-a-vece-a-westendben)

Tiltakozz e döntés ellen, érjük el közösen a terv visszavonását, ha te is úgy gondolod, hogy...

Alaptörvényt sért ez az elképzelés azáltal, hogy kor és egészségi állapot szerint diszkriminatív. Példa a kor szerinti diszkriminációra: A WestEnd mosdóiban (is) van pelenkázó. Ha egy szülő pelenkázásra szeretné a helyiséget igénybe venni, ezért is fizetni kénytelen, ha később saját jogon menne, amiatt is. Ez indokolatlan "kettős teherviselés" azokhoz képest, akik gyerektelenek.

Példa egészségi állapot szerinti diszkriminációra: akinek állapota lehetővé teszi, hogy ne használjon akadálymentes WC-t, az könnyebben elkerülheti a fizetős használatot, mint az, aki rá van szorulva e téren az akadálymentes Wc/mosdóra, és  a fizetős lehetőség közelében nem talál ingyenes alternatívát.

Úgy gondolom, a WC-használat biológiai szükségszerűség lévén egyfajta alapjog.

Az Alaptörvény szó szerint kimondja: "Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket."

A felsorolt csoportok szinte mindegyikét kár, hátrány és megkülönböztetés érné ilyen intézkedés bevezetésével.

Ha az üzemeltető nem áll el szándékától, aláíróként egyetértek, hogy jogi lépéseket kezdeményezzünk, mely szerint a WC/mosdó biztosítása bizonyos kereskedelmi alapterület felett közszolgáltatás jelleggel kötelezően ingyenes legyen.

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Czégé Imre Pál petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...