Veszélyeztetett tanulók és pedagógusok védelme

A Covid-19 pandémia rohamosan terjed, nagyon helyesen egyre több korlátozó intézkedést hoz a kormány. 

Az iskolákban a krónikus betegséggel küzdő tanulók és pedagógusok, illetve a veszélyeztetett korosztályhoz  (60 - 65 év) tartozó pedagógusok viszont egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az osztálytermekben nem kötelező a maszk viselélse, a távolság tartása sok helyen nem lehetséges. Napi 7-8 órán át zárt térben van több száz diák és tanár, a tél közeledtével a megfelelő szellőztetés sem oldható meg. 

Félelemben lehetetlen magas színvonalon oktatni és tanulni. 

Kérjük a kormányt, tegye lehetővé a fent említett, valamilyen okból veszélyeztetett tanulók  számára a digitális oktatást az általános iskolák 7.-8. osztályaiban és a középiskolákban. Ez az intézkedés a gazdaságot nem befolyásolná károsan, hiszen a 13 - 18 éves gyermekekkel nem szükséges a szülőnek otthon maradnia. 

Tegye lehetővé a krónikus beteg és a veszélyeztetett korosztályhoz (60-65 év) tartozó pedagógusok részére, hogy választhassák a digitális oktatási formát! 

Tegye lehetővé, hogy az idős, és/vagy beteg hozzátartozóval egy háztartásban élő tanulók és pedagógusok is választhassák a digitális oktatási formát!

Az intézkedés előnye az lenne, hogy kevesebb kontakt óra lenne kevesebb tanulóval, a hagyományos oktatásban részt vevőket biztonságosabban lehetne elhelyezni az osztálytermekben.  

Szeretjük a hivatásunkat, de nem akarjuk az egészségünket, életünket veszélyeztetni!