Vegyék le a cápauszony leves recepteket a magyar oldalakról!

Évente több mint 100 millió cápát ölnek le az uszonyáért, ami aztán az exkluzív éttermek exkluzív vendégeit szolgálja ki. Korábban szinte csak Ázsiában volt ismert, de mára már az egész világon elterjedt. Tudni kell, hogy azért csak az uszonyából csinálnak levest, mert a legtöbb cápafaj húsa karbamidot tartalmaz, ami az állat elpusztulása után ammóniává bomlik, és ehetetlenné tenné a húst, azonban az uszonya nem tartalmazza ezt az anyagot.

A cápának egyszerűen élve levágják az uszonyát, és élve visszadobják a tengerbe, hogy szenvedve pusztuljon el vagy éhen halva, vagy más ragadozók martalékává esve.

Az egészen az a még borzasztóbb, hogy ez csak egy úri kuriózum, ugyanis a cápauszonynak szinte semmilyen íze nincs, ezért tesznek bele csirke vagy disznóhúst, és fűszerezik többféle fűszerrel. Teljesen értelmetlen mészárlás!

Célom, hogy vegyék le a magyar oldalakról a cápauszony leves recepteket, ne adjunk ötletet olyan étel elkészítésére, amely ily pusztító módon kerül az asztalra!

Az aláírással engedélyezem Toma, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.