Védjük meg az Almagyar-domb zöld területeit Mirkóczki Ádámtól! Az egri vagyon nem eladó!

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere minden előzetes egyeztetés nélkül, egymaga döntött arról, hogy egri önkormányzati tulajdonban lévő beépítetlen telkeket, területeket árusít ki!

Úgy akar eljárni, mint tavaly, amikor Eger egyik szimbólumát, a Kis-Dobó téri Senator-házat igyekezett eladni. Akkor szerencsére- látva a közfelháborodást- letett a szándékáról.  

Ezúttal összesen 47 beépítetlen telket akar eladni, ezek közül 33 Eger legbarátibb, legcsendesebb területén található!

Ha ezek a területek beépülnek, akkor elveszi az itt lakó családoktól a sokszor közösségi találkozóhelyként használt zöld területeket. A környéken élők itt sétáltatják kedvenceiket, de ez a gyerekek kedvelt találkozóhelye is. Az egyre jobban beépülő Eger igazi ékessége ez a terület és a jelentősége környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő. Az itt honos növényeknek rengeteget köszönhetünk a levegő tisztaságának megvédésében. Ezeket bizonyára el fogják tüntetni, megfosztva ezzel az itt lakókat a friss levegőtől. Sokaknak nincs hová menekülniük, csak ide a nyomasztó városi levegő elől.

A most eladásra szánt 33 telek gyakorlatilag az összes, még szabadon álló zöld területet jelenti. Ha ezek is eltűnnek, akkor mi marad az itt élőknek?  

Mirkóczki Ádám terve nem csak az Almagyar-dombon élőket érinti, hiszen a Felsővárostól a Lajosvárosig összesen 47 területet jelöltek ki és készítettek elő eladásra! Ezek jelenleg még az önkormányzat, vagyis az egri emberek közös vagyonában vannak!  

Mirkóczki Ádám annak idején azt ígérte, hogy minden fontos kérdésben kikéri az érintettek véleményét. Ennek ellenére sem a város lakóival, sem a körzetek választott képviselőivel nem egyeztetetett az erőltetett privatizálásról, az egriek vagyonának kiárusításáról. Visszaélve a koronavírus okozta veszélyhelyzettel megszámlálhatatlan olyan döntést hozott, aminek rendszerint semmi köze nem volt a védekezéshez.  

A Fidelitas Egri Szervezetének tagjai mindent meg fognak tenni azért, hogy megakadályozzák a zöld területek privatizációját!

Tiltakozzunk együtt Mirkóczki Ádám önkénye és a városi vagyon elherdálása ellen!

Kérjük, írja alá a petíciót és ossza meg barátaival is!


Fidelitas Egri Szervezete    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Fidelitas Egri Szervezete petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...