UV Zrt. bérlők beadványa

Tisztelt Vagyonkezelő és Polgármesteri Hivatal!

Az elmúlt 1 hónapban folyamatosan vártuk azt, hogy Önök mit tesznek a kerületben élő nehéz helyzetbe került vállalkozókért. A napokban kijött rendeletből látszik, hogy foglalkoztak ugyan a problémával, de ahogyan a bekért mellékletekből is látszik nem vállalkozó barát módon teszik ezt.

Közel 20 éves vállalkozói múlttal szeretném Önöknek elmondani, hogy ez a dokumentum nekünk NEM segítség. Azzal még megbarátkoznánk, hogy a bekért adatok milyen mélységben világítanak át minket, hiszen jól tudjuk, mi fordulunk Önökhöz segítségért!

De! Az új melléklet lista jelenleg sok ember számára NEM kivitelezhető. A 2019-es év adóbevallásának határideje 2020. május 31. A vállalkozások által megbízott könyvelő cégek jelenleg nem csak a mi cégeinkkel vannak elfoglalva. Túl azon, hogy szerződésektől függően 2 vagy 3 havi könyvelési díjat számítanak fel a zárásért (ami így is súlyos megterhelés lesz nekünk), ezen dokumentumok megszerzése innentől még 30-60 nap lehet, ami nem teszi lehetővé azt, hogy időben beadjuk ezen dokumentumokat, ezzel csökkentve terheinket. Hangsúlyozom, sok vállalkozás közel 1 hónapja bezárt, legtöbbünk semmilyen bevételre nem számíthat.

Szeretnénk bürokrácia mentes, automatikus bérleti díj elengedést/kedvezményt a valóban nehéz helyzetbe került vállalkozások részére lásd 16. kerület illetve belváros, valamint szeretnénk a jelenleg lejáró ingatlanok szerződéskötési díjának elengedését.

Szeretettel várjuk munkatársaikat az UV Zrt. bérlők csoportba, hogy közösen, a csoportunban lévő tagokkal találjunk olyan megoldást, ami jelen helyzetben valóban a mi megsegítésünkről szól cserébe mi óvjuk és szépítjük az Önök tulajdonait és nem utolsósorban meg tudjuk tartani, ami hosszabb távon az Önök érdeke is.

Üdvözlettel,

Ferencz Gabriella

Az aláírással engedélyezem Ferencz Gabriella, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.