Új posta Alagon

 

Javaslat – Új postai szolgáltató-hely létesítésére Dunakeszi – Alagi városrészben.

 

Tisztelt Szarka Zsolt Vezérigazgató Úr!

 

Mi, a Dunakeszi-Alag városrész lakosai azzal a kéréssel fordulunk a Magyar Posta Zrt-hez, hogy a városunk utóbbi években benépesült részeinek közelében (Alagliget Lakópark, és környező utcák, Toldi-Dombliget Lakópark, Tóváros) létesüljön postai szolgáltató-hely.

 

Indokaink:

 

Dunakeszin jelenleg 4 szolgáltató-hely (felvételi pont) található, így az Egyetemes Szolgáltató ugyan eleget tesz a törvényi kötelezettségének, de meglátásunk szerint a szolgáltató-helyek eloszlása nem követte le Dunakeszi fejlődését, nem vette figyelembe az új városrészek kialakulását és az ott élők jogos igényeit.

 

Az Alag városrész postától távol eső részein az utóbbi években több lakópark létesült, amelyekben mintegy 10 ezer új lakó költözött, így az Dunakeszi 1-es számú posta a régi lakókkal együtt mintegy 18000 embert szolgál ki, az „ellátási területe” mintegy 10 km2. Ez mind a kézbesítéseket, mind a postai szolgáltatások igénybevételét megnehezíti. A Posta utcai posta mind a kiszolgáló kapacitását, mind a megközelíthetőségét tekintve sem megfelelő.

 

Korábban volt egyeztetés a városvezetés és a Magyar Posta Zrt. vezetői között, hogy a szolgáltató átszervezi a postai ellátást városunkban, ennek azonban kézzel fogható eredménye mind a mai napig nincs, annak ellenére sem, hogy a Társaság akkori vezérigazgatója, beruházási igazgatója és hálózati osztályának vezetői is indokoltnak látták a postai szolgáltatások átszervezését Dunakeszin.

 

Akkor szó volt arról, hogy a Dunakeszi 3 posta áthelyezésre kerülne az új városrészek közelébe, illetve arról is, hogy a Dunakeszi 1 és Dunakeszi 2 posta teljesen felújításra kerül. Dunakeszi 3 posta áthelyezése jelentős érdeksérelemmel nem járna, hiszen a Magyar Posta „bevallása” szerint azon posta annak idején kifejezetten az Okmányirodai igények ellátására létesült. Ma már azonban az okmányirodai ügyintézések módja jelentősen megváltozott.

 

Javasoljuk Tisztelt Vezérigazgató Úr számára a postai szolgáltató-helyek áttekintését és a lakók igényeihez jobban illeszkedő hálózat kialakítását. Kérjük mindezt azért, hogy az új városrészekben a lakókhoz közel nyíljon posta. Ez a lépés többlet erőforrásigénnyel nem járna, így többletterhet nem róna a szolgáltatóra. Az új postai szolgáltató-helyen amennyiben a letéti küldemények kezelése is megoldható lenne, azzal jelentősen csökkenne a Dunakeszi 1 posta leterheltsége is.

 

Az új postának ideális hely lehet a Fóti út 120 alatti bevásárló központ, ami gyalogosan, gépjárművel is könnyen és gyorsan megközelíthető, valamint helyi autóbuszjárata is van.

 

Üdvözlettel:

 

Radnóti Henrik

 

Alag Lakóparkért Egyesület elnöke

 

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" Pr

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Radnóti Henrik petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...