Tiltakozunk az alternatív oktatás ellehetetlenítése ellen!

Sajtóhírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2017-es évi költségvetési törvénytervezetbe olyan passzusokat csempészett be, amelyek ellehetetleníthetik az alternatív tantervű iskolákat és bezárásra ítélik azokat az alternatív óvodákat, amelyek napi 8 óránál rövidebb ideig tartanak nyitva. Sem a Nemzetgazdasági Minisztérium, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem konzultált az érintett alternatív oktatási intézmények érdekképviseleti tömörülésével, amiből arra kell követetkeztetnünk, hogy a kormány bujtatottan, a maradék állami finanszírozás megvonásával igyekszik felszámolni az alternatív tantervek szerinti magyarországi oktatást és nevelést. Ez ellen határozottan tiltakozunk, tiltakozásunknak szükség esetén az utcán is hangot fogunk adni! Követeljük, hogy a két érintett tárca vezetője azonnal üljön le tárgyalni a Magyar Waldorf Szövetség és az Alternatív és Magániskolák Egyesületének képviselőivel, és a Nemzetgazdasági Miniszter vonja vissza illetve módosítsa a költségvetési törvény tervezetét oly módon, hogy az – egyébként közfeladatot ellátó – alternatív oktatási és nevelési intézmények érdekei ne sérüljenek.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Márk László-Herbert, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...