Tiltakozunk az alternatív oktatás ellehetetlenítése ellen!

Sajtóhírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2017-es évi költségvetési törvénytervezetbe olyan passzusokat csempészett be, amelyek ellehetetleníthetik az alternatív tantervű iskolákat és bezárásra ítélik azokat az alternatív óvodákat, amelyek napi 8 óránál rövidebb ideig tartanak nyitva. Sem a Nemzetgazdasági Minisztérium, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem konzultált az érintett alternatív oktatási intézmények érdekképviseleti tömörülésével, amiből arra kell követetkeztetnünk, hogy a kormány bujtatottan, a maradék állami finanszírozás megvonásával igyekszik felszámolni az alternatív tantervek szerinti magyarországi oktatást és nevelést. Ez ellen határozottan tiltakozunk, tiltakozásunknak szükség esetén az utcán is hangot fogunk adni! Követeljük, hogy a két érintett tárca vezetője azonnal üljön le tárgyalni a Magyar Waldorf Szövetség és az Alternatív és Magániskolák Egyesületének képviselőivel, és a Nemzetgazdasági Miniszter vonja vissza illetve módosítsa a költségvetési törvény tervezetét oly módon, hogy az – egyébként közfeladatot ellátó – alternatív oktatási és nevelési intézmények érdekei ne sérüljenek.

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Kérjük, ellenőrizze bejövő leveleit (és a spam mappát).