Tiltakozunk a Hajógyári-sziget beépítése ellen!

Orbán Viktor május közepén egy indoklás nélküli rendeletben visszavonta azt az UNESCO pályázatot, amely az óbudai Hajógyári-szigetet a világörökség részévé nyilvánította volna. Akkor a Magyar Nemzet azt írta, hogy ez azért történt, hogy az egyedülálló római kori Hadrianus palota régészeti feltárása megkezdődhessen. Egy hétre rá viszont a kormány bejelentette, hogy szó sincs a 9 éve megígért feltárásról, a világörökségi pályázatot azért vonták vissza, hogy sportlétesítményt építsenek a szigeten. Rögtön el is különítettek 628 millió forintot árvízvédelemre. Ebből két dolog látszik világosan:
1. Orbán Viktor nem adta fel olimpiai terveit, és a budapestiek véleményét figyelmen kívül hagyva meg akarja építeni a szükséges létesítményeket egy későbbi olimpiai pályázathoz.
2. Az átfogó árvízvédelem és az a tény, hogy a szigeten az ingatlanhasználati jogot már tavaly a
Rogán Antal köreihez köthető Marina Operátor Kft. kapta meg, egyértelműen mutatja, hogy az Orbán-kormány egy nagyszabású ingatlanberuházásra készül. A kajak-kenu központ csak altatás, hogy az embereknek ne tűnjön fel a lopakodó ingatlanmutyi.

Mi budapestiek és III. kerületiek viszont nem kérünk a luxusterepjárós NER lovagokból a Hajógyári-szigeten! Nem kérünk az újabb fakivágásból, a lebetonozásból, és abból, hogy ki legyünk tiltva a közös szigetünkről!

Jelen petícióval tiltakozunk a Hajógyári-sziget beépítése ellen! Nem akarunk sem ingatlanberuházást, sem olimpiai létesítményeket. A sziget, a fák, a természeti környezet az itt élőké, és nem fideszes vállalkozóké! Óbuda közlekedése már így is katasztrofálisan túlterhelt, nem kérünk a megnövekedett forgalomból, az egyre súlyosbodó légszennyezettségből!

Írjátok alá a petíciót, és küldjétek tovább másoknak is! Mutassuk meg közösen a kormánynak, hogy a Hajógyári-sziget nem eladó! Mutassuk meg, hogy ahogy a Római-part lerombolásába is beletört a bicskájuk, úgy ebbe is bele fog!

Az aláírással felhatalmazom Párbeszéd petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.