Tiltakozás a Szentendrei úti Jysk melletti autóút építése ellen.

Kedves Szentendrei úti és Kerék utcai lakosok!

A mai nappal megtudtuk mindenféle értesítés nélkül, hogy Dr. Kiss László Óbuda polgármestere a Jysk és a Szentendrei út 28 közötti kis zöldterületre bekötő autóutat fog építtetni. Ebbe bele fog esni a Jysk-kel szembeni terület is, mert úgy tervezi, hogy a Matróz utcai forgalmat a zebrák megszűntetésével ide fogja átvezetni.Pontosabban"JYSK ÉS KERÉK UTCA TERVEZETE: A SZENTENDREI ÚT FELÉ a MIKLÓS UTCÁTÓL A JYSKNÉL LESZ EGY ÁTKÖTÉS a Búvár utcára(ez egyirányú lesz)a Szentendrei út felöl. A másik,Árpád hid felé vezetú oldalon pedig a KERÉK UTCÁRA lesz átvezetés,ami KÉTIRÁNYÚ lesz!!!
Ezt tegnap tudtam meg a Swietelsky Épitő KFT egyik vezetőjétól.Ők kaptak megbizást Dr Kiss Lászlótól,hogy ezt a kivitelezést megvalósitsák.

2023.08.02. Új információk!

Mivel irtam Karácsony Gergely főpolgármester úrnak,Tüttős Kata főpolgármester helyettes asszonynak,és jeleztem Dr Számadó Tamás főjegyző felé is a tervezett út épitését,ma  kint voltak felmérni és bejárni a tervezett útvonalakat.
Szerencsére,igy tudtam  személyesen beszélni a tervező és kivitelező úrral is.A projektet valóban Dr Kiss László kezdeményezte.Sajnos az utakat valóban elkezdik átépiteni DE! a kis parkunkhoz nem fognak nyúlni!!!! Azt az igéretet kaptam ma,hogy megpróbálják megoldani,hogy  ez a kis rész  ne kerüljön bele az átépitésbe,(arról nem tudtak,hogy mi,itt lakók nem lettünk tájékoztatva.) Tudom,igéret szép szó.....de nagyon remélem,hogy sikerül konszenzusra jutni és visszakapjuk a parkunkat.

Késő délután telefonhivást kaptam a Fővárosi Önkormányzattól. Belső vizsgálatot rendeltek el,a projekttel kapcsolatban..... Erről én is irásbeli értesitést fogok kapni. Ahogy megkaptam,megosztom Önökkel is.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,aki aláirta!

Mi, lakosok ebbe nem fogunk beleegyezni, meg fogjuk akadályozni ezt a projektet, mert nonszensz, hogy a lakók megkérdezése nélkül, autoriter módon eltervezte ennek a projektnek a kivitelezését. A Jysk vezetőségét is értesitettem ez ügyben,és kértem,hogy álljanak mellénk,mert ők sem kaptak semmilyen értesitést,megkeresést ezzel a projekttel kapcsolatban.

Kérném Önöket,hogy legyenek  szívesek aláírni ezt a peticiót,hogy ne kerüljön erre a kivitelezásre sor, és visszakapjuk az 50 éve álló zöldterületet újratelepített fákkal. (A fákat a mai pénteki nappal már elkezdték kivágni)

Az aláírással felhatalmazom Dunai Andrea petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.