Tiltakozás a Mogyoród, külterület 0252/110 hrsz. alatti ingatlanon tervezett komposztáló telep létesítésével kapcsolatban

Tisztelt Pest Vármegyei Kormányhivatal!

Tisztelt Paulovics Géza Polgármester úr!

Tisztelt Mogyoród Nagyközség Önkormányzata!

 

A Mogyoród, külterület 0252/110 hrsz. alatti ingatlanon tervezett komposztáló telep létesítésével kapcsolatban kistarcsai lakosként és polgármesterként a következő észrevételeim vannak:

-A Határ út tehergépjármű forgalma, ami így is jelentős, a komposztáló létesítését követően még nagyobb lesz. Az ott és a környező utcákban lakók életminőségét ezzel lényegesen rontaná a növekvő forgalom (levegő-, zajszennyezés).

-A Határ út műszaki állapota sem bírná el a plusz terhelést.
-Az uralkodó szélirány az esetlegesen keletkező bűzt a kistarcsai és a kerepesi lakóházak felé fogja fújni, több száz család életét megkeserítve.

Kistarcsai polgármestereként és lakosként határozottan ellenzem, hogy a komposztálót erre az ingatlanra, ezzel a megközelítési lehetőséggel telepítsék. Korábban hasonló tartalommal mind az önkormányzat, mind a lakosok jelezték már aggályukat, amire a válasz az volt a Vármegyei Kormányhivatal részéről, hogy a tervezett komposztáló telepnek „jelentős környezeti hatása nincs, környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges”. Ezzel messzemenőkig nem értünk egyet, ahogy az egész komposztáló telep létesítésével sem az adott ingatlanon.

 

Így az alábbi határozott kéréseink lennének mind a kormányhivatal, mind pedig az illetékes, Mogyoród Nagyközség Önkormányzata felé.

 

-A Pest Vármegyei Kormányhivatal vonja vissza korábbi válaszát, és folytasson le környezeti hatásvizsgálati eljárást. Az eljárás során vegyék figyelembe a lakott terület közelségét, valamint azt, hogy az átmenő forgalomnak nem tudunk az érintett Határ úton a jövőben behajtási lehetőséget biztosítani. Így megközelíthetősége csak Mogyoród felől lesz lehetséges szabályosan. Az eljárás során vonják be Kistarcsa Város Önkormányzatát is a vizsgálatokba.

-Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a helyzet tisztázásáig függessze fel, vagy szüntesse meg a korábbi döntésével elindított Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítását, mely lehetővé tenné a komposztáló telep létesítését. A jó szomszédi viszony megőrzése érdekében ne támogassák a kistarcsai polgárok életminőségét lényegesen negatív irányba befolyásoló beruházást.

 

Amennyiben Kistarcsa Város Önkormányzatának és lakosainak kizárásával, a szükséges vizsgálatok lefolytatása nélkül születik további döntés, vagy amennyiben a fenti levelünkre elutasító választ kapunk ismét, úgy lakossági részről élni fogunk a nyilvánosság és a demonstráció lehetőségével. Önkormányzati részről pedig saját hatáskörben hozható korlátozó döntések meghozatalára kényszerülünk.

 

Tisztelettel:

 

Juhász István, Kistarcsa Város polgármestere, képviselő (8.vk.)

Szemán Gergely bizottsági elnök, képviselő (5.vk.)

Csampa Zsolt bizottsági elnök, képviselő (7.vk.)

Bergán János képviselő (6.vk.)

Valamint a mellékletben szereplő lakosok.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Juhász István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...