Tiltakozás a kormányzati történelemhamisítás ellen

Tiltakozunk a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen. Tiltakozunk az ellen a kormányzati politika ellen, amelynek célja a magyar történelem átírása, meghamisítása, a magyar államigazgatásnak a holokausztért, 600 ezer magyar állampolgár elhurcolásáért és meggyilkolásáért viselt felelősségének eltagadása. Tiltakozunk az ellen, hogy a holokauszt 70. évfodulóját a történelemi felelősséggel való szembenézés és a méltó megemlékezés helyett, a magyar kormány és intézményei a történelem meghamisítására az áldozatok emlékének besározására használják fel.

Kedves Barátunk!

Április 27-én, vasárnap kerül sor az Élet Menetére, amely a holokausztra való emlékezés fontosságára figyelmeztet valamennyiünket. Úgy gondoljuk, hogy ezen a napon a Szabadság térre tervezett botrányos emlékmű ellen is megújult erővel kell tiltakoznunk; miközben folytatjuk az elbeszélés, a lelkiismeretvizsgálat és a beszélgetés hármas képességének mindennapi gyakorlatát.

Arra hívjuk minden honfitársunkat, hogy jöjjön az Élet Menetét megelőzően, délután 14 órakor a Szabadság térre. Hozzon magával egy-egy követ, mécsest, személyes emléktárgyat, tegye azt le a már ott lévő sok száz élő jel közé és vegyen részt rövid megemlékezésünkön. Ezt követően azok, akik az Élet menetéhez kívánnak csatlakozni, közösen sétálnak át az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, ahonnan a menet indul.

Eleven emlékmű csoport

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Vásárhelyi Mária petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...