Tiltakozás a Karinthy Frigyes Gimnázium tanáraival szembeni eljárás ellen

Rábel Krisztina Tankerület Vezető részére

Tisztelt Közalkalmazott!

2022. október 6-án délután a nyilvánosság értesült róla, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanára részére Ön levelet küldött, amelynek átvétele céljából a tanárok másnap reggel a tankerület címére mentek, a tanárokat támogató mintegy ezer fős tömeg sorfala között.

A tömeg – bizonyára Ön is hallotta a helyszínen vagy értesült a médiából – a tanárokat támogatta és Önt kérte a fenyegetéstől való eltekintésre. Mivel ott helyben a tömegből a helyszínen íródott petíciót kevesen tudták aláírni, így a tanárokat támogatók a következő nyilatkozattal fordulnak Önhöz:

  1. A tanárok munkáját a gyerekek és a szülők látják és érzékelik a legközelebbről. A pénteki tömeg és jelen aláírások is bizonyítják, hogy a tanárok munkáját megbecsüljük, igényt tartunk rá és elégedettek vagyunk vele. A karinthys tanárok munkáját jól bizonyítja az országos rangsor, a felvételi és érettségi eredmények, valamint a számtalan versenyen elért kiemelkedő helyezés.
  2. Téves az Ön megállapítása a tanároknak írott levelében, amely szerint a diákoknak sérült a tanuláshoz fűződő joga a tanárok polgári engedetlensége miatt. Ugyanis kizárólag az Ön a tanároknak a kirúgással való fenyegetése eredményezi a diákok tanuláshoz fűződő jogának korlátozását, sőt az ellehetetlenítését!
  3. Ragaszkodunk a Karinthy Frigyes Gimnázium tanáraihoz, így kérjük biztosítsa az intézmény személyi és tárgyi feltételeit. Kezdjen párbeszédet az oktatás terén a gyakorlatban dolgozókkal, képviselje a tananyagcsökkentésre, megfelelő munkakörülményekre, tankönyvekre és fizetésre vonatkozó követeléseiket a minisztérium felé.

A fentiek alapján kérjük a tanárok további fenyegetését mellőzze és munkájukat hozzánk csatlakozva tisztelje és becsülje meg Ön is! Együttműködését megköszönve:

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanulóinak szülői és a tanárokat támogatók

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Anikó Bozó petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...