Tiltakozás a FIDESZ egy potya-mandátuma ellen

Ritter Imre 2014 óta nemzetiségi szószólóként, majd 2018 óta teljes mandátummal rendelkező nemzetiségi képviselőként vesz részt a magyar Parlament munkájában. 2018-ig a FIDESZ tagja volt, az akkor kirobbant botrány hatására formálisan felfüggesztette párttagságát. De 2021 közepén a MAGYAR NARANCS ezt írta róla: „Az elmúlt három évben több esetben is Ritter Imre szavazata segítette ki a kormányt, ha a FIDESZ-nek épp nem lett volna meg a kétharmada az Országgyűlésben.” Ritternek a kisebbségekért és a magyarországi németekért végzett munkája jól nyomon követhető, de még nagy jóindulattal is csak „elhanyagolhatónak” minősíthető. Ennek ellenére a közelmúltban a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata megint őt helyezte a lista élére. Tiltakozunk az ellen, hogy egy volt FIDESZ-párttag, és semlegesnek semmiképpen sem nevezhető „politikus” képviselje a magyarországi németeket, sőt a magyarországi kisebbségieket a magyar Parlamentben. És tiltakozunk az ellen, hogy rajta keresztül a FIDESZ újra egy potya-mandátumhoz jusson.

parlament1.jpeg

Az aláírással felhatalmazom Hermann Zsuzsa petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.