Tiltakozás a balatoni túrahajózás további nehezítése ellen!

IMG_76381.jpeg
A Balatoni Hajózási Zrt. (közismert nevén BAHART) 2023. évre szóló kikötőhely bérleti szerződése szerint, kikötőikben a térítésmentesen vendéghelyen igénybe vehető kikötési keret, a 10 percet meghaladó tartózkodásra, mindösszesen tíz alkalomra szűkült. A többi vendégeskedés alkalmával a három órát meg nem haladó tartózkodásért 6.000,-, míg az azon túli vendégeskedésért, vagy egy éjszakázásért 15.000,- Forint összeget kell fizetnünk.

Ekkora plusz költség irreálisan drágítja ezt a hobbi, és sporttevékenységet, mely hatására a túravitorlázás lehetőségei tovább szűkülnek.

A fenn említett korlátozás tehát:

  • Gyakorlatilag a többségüknek ellehetetleníti a hajós túrázást, valamint az egynapos kirándulásokat úgyszintén.
  • Többlet bevételt valójában nem jelent a BAHART számára, ugyanis sporttársaink anyakikötőjükben, vagy annak környékén kényszerülnek majd maradni, mivel irreálisan megdrágítaná egy fagylaltra, lángosra, esetleg egy rövid ebédre történő kirándulás költségét.
  • Sérelmesnek tartjuk továbbá azt is, hogy a díjakat hajómérettől és hajó típustól (vitorlás kishajó, jolle, elektromos kisgéphajó) függetlenül állapították meg. Mindezt olyan magas összegben, amilyen mértékben a kikötői szolgáltatásokat a túrázók, kirándulók nem használják.

A petíció aláírásával tiltakozunk az intézkedések ellen, valamint kérjük a fent említettek figyelembevételével, az elmúlt években (évtizedben) alkalmazott kikötőláncszerű túralehetőség, illetőleg az ahhoz hasonló megoldás alkalmazását a túra-, a hobbi, és rekreációs célú hajózás lehetőségeinek megőrzése, annak népszerűsítése érdekében.


Attila Szentandrási-Szabó    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Attila Szentandrási-Szabó petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...