Téli tüzelőanyag támogatás

Mint önkormányzati képviselő tisztában vagyok az Magyarállam álltál nyújtott téli hónapokban tüzelőanyag támogatás mértékével. Pl: 1300 fős telepűlésen 350-400 család van. Ebből nagyságremdileg 120 130 igenyelte vagy tudta tudta igenyelni a tüzelőanyag támogatást mert nem jutott vagy egyéb szabályok szerint nem lehetet. Nagyság rendileg 8q egy családnak olyan családnak ahol minimum két helységet fűt mivel gyermekek száma indokolja körülbelül 2-3 heti tüzelőanyag kémény téli hónapokban. Fűtés szezon általában Szeptember végén kezdődik és Márciusban jobb esetben vége van. Tehát 6hónapra 8q.

Mivel ilyen magasak a rezsiárak a rászorult családok száma ilyen településen kb 80% megnövekszik. Tehát 300 család lesz.

Kérem a kormányt tisztelettel a téli időszakban hozzon létre rendkívül alapot az alap támogatáson felül melyből kibővíthetik az önkormányzatok azon rászorult személyek számát akik szociális tüzelőanyag támogatásra jogosult. Mivel nem minden családnak van földgáz, nem tudd mással fűteni csak szilárd tüzelőanyaggal. De mivel ilyen magas árak vannak, lesznek nem tudják megvenni.

Ennek érdekében petíciót fogok hamarosan megfogalmazni. Minden települési önkormányzati képviselő és Polgármester úr politikai hova tartozás nélkül alá írhatja a rászorult lakosság érdekében!

Üdv: Botos Péter Adrián

Önkormányzati képviselő

Az aláírással felhatalmazom Botos Péter Adrián petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.