Tegyünk a hajléktalanmentes tatabányai buszvárakozóért!

Eljött az az idő amikor már tűrhetetlenné vált a tatabányai buszvégállomáson lévő várakozó állapota!

Miről is van szó?

Hajléktalanok lepték el a buszra várakozók helyét melegedés céljából. Ezzel nem is lenne probléma hiszen nem kívánjuk senkinek se a halálra fagyását kinn a mínuszokban. De akkor most mi zavar bennünket?

  • Nem megengedett viselkedés : Kiabálnak, olykor verekednek és viszályt szítanak. Minket várakozókat is olykor bántalmaznak, szidalmaznak ok nélkül. -> Ebből kikövetkeztethető az, hogy a szülők féltik gyermekeiket. Ami teljes mértékben érhető hiszen ki tenné ki gyermekét ekkora veszélynek?! 
  • Irtózatosan büdös húgyszag : Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenkinek adatik meg a tisztálkodási lehetőség!  De mivel többen is beférkőznek egy ilyen kicsi zárt levegővel rendelkező helyiségbe terjeng az ő általuk keletkezett kellemetlen szag.  Mivel nincs nyitható ablak a szag benn reked.
  • Várakozóban való dohányzás:  Nem elég, hogy kellemetlen szagok terjengenek a levegőben még cigaretta füst és szag is keresztezik egymást.
  • Tudtommal nem engedélyezett a zárt térben való dohányzás.
  • Beriasztja az egész rendszert a bevásárló központban és megzavarja a többi ember nyugalmát ezzel.
  • A cigaretta füst károsabb ha levegőben terjeng és úgy szívjuk egyből tüdönkbe. A nem dohányzó személyek és gyermekek tüdejét így rongálva.
  • Hiába nem tartózkodunk velük sokáig egy légtérben a ruházatunk és a hajunk egyből beszívja a füstöt és annak együtt velejáró szagát.  
  • Egyéb probléma : A hajléktalanok által elfoglalt ülőhelyek hiába szabadulnak fel olykor-olykor az embernek nincs túl nagy gusztusa leülni oda utánuk arra a helyre.

A vasútállomáson sikerült megoldani ezt a problémát! Reméljük az együttes összefogással ezt is sikerül megoldanunk!

Megtisztított ülőhelyek a várakozóban..

Normális légkör.. 

Kevésbé aggódó szülők..

A várakozó a tényleges várakozóké legyen ne másé!

Nem szeretnénk sokat! Csak a célnak fenntartott helyet helyesen igénybe venni!

 

Ha támogatod a döntésünket kérlek írd alá ezt a petíciót a jobb helyzet elérés érdekében!

 

Köszönöm