Iparváros születik a Dunakanyarban. Mentsük meg Gödöt!

UPDATE: A kormány nem nyugodott bele a lakosság tiltakozásába: a veszélyhelyzetre hivatkozva (!) április 17-én újabb rendeletet alkotott, hogy különleges gazdasági övezetként a Samsungot a megye hatáskörébe adja és összes adóját elvonja. Így az itt élőknek csak az egészségi veszély felső kategóriájába sorolt 5000 tonna veszélyes anyag, a környezeti ártalmak és a MÉG TÖBB KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓ elviselése marad. A nyugodt élethez való alkotmányos jogainkért küzdünk, egészségesen és demokráciában szeretnénk élni! Kérjük, támogasd ezt aláírásoddal!

A kormány 2020. március 5-i határozatával végleg eldöntötte: a Dunakanyar békés gyöngyszeme, GÖD IPARVÁROS LESZ!

A kormányrendelet az egész település infrastruktúráját átalakítaná a városba telepített Samsung SDI akkumulátorgyár és az azt kiszolgáló cégek igényei szerint. A bővülő gazdasági területhez a kertvárosi lakóövezeteken áthaladó IPARI VASÚTVONALAT tervez, Göd belső területeire is ráterhelve a veszélyes üzem működését.

Mindez az itt élők megkérdezése nélkül történik. A kormány az előző, kormánypárti városvezetés segítségével 2017-ban egy 33 hektáros akkumulátorgyár létrehozását engedélyezte a dél-koreai cég számára, lakóövezetek közvetlen közelében, egyes házaktól csupán 50 méterre. Majd erdőirtás és mezőgazdasági területek kisajátítása után egy 120 hektáros gyárra adott engedélyt, melynek LEGMAGASABB VESZÉLYESSÉGI FOKOZATBA sorolása folyamatban van. Miközben az elképesztő sebességgel terjeszkedő gyár 1 kilométeres körzetében több ezer ember él! Többségük kisgyermekes család, akik az egészséges környezet miatt települtek az agglomeráció e valaha nyugodt kertvárosába.

Samsung_Bovites_elott_2019_v21.png
Mi, gödiek folyamatosan TILTAKOZUNK a gigaberuházás káros hatásai ellen. De hiába teszünk panaszokat a határértékeket minden nap meghaladó zajterhelésre, a környezeti hatástanulmány hiányára, a törvények be nem tartására: a hatóságok a jogsértéseket nem vizsgálják, a panaszokat elutasítják. Az újabb és újabb bővítési tervekre viszont soron kívül adják ki az engedélyeket. Még azt is engedélyezik, hogy a multicég a veszélyes anyag tárolókat a házakhoz legközelebb eső területekre helyezze.

Tavaly a Samsung SDI jelenlegi gyárában 18.031 tonna, vagyis 18 millió kg (!) veszélyes hulladék keletkezett, és ez a kapacitás bővül a négyszeresére. Felfoghatatlan mennyiségű veszélyes anyag szállításáról, tárolásáról, feldolgozásáról van szó a kertjeink végében!

A gyár terjeszkedése és a működéséhez szükséges hatalmas víz-, gáz-, elektromos energiaszükséglet miatt elveszik tőlünk vízkészletünket, természeti kincseinket, erdőinket! Az építkezés befejeztével pedig 6000, jelentős számban külföldi munkavállaló érkezik a 20 ezer fős kisvárosba.

MEG KELL VÉDENÜNK A VÁROSUNKAT, AZ ÉLETÜNKET! Ne engedjük Göd és környéke teljes úthálózatát, vasútjait, beépítetlen területeit multicégek kezére juttatni!

Ha Te sem értesz egyet ezzel az értelmetlen, környezetkárosító, erőltetett iparosítással itt, a Dunakanyar kapujában, kérjük, támogasd petíciónkat! Aláírásoddal segítsd, hogy Önkormányzatunk közvetíthesse a város és a környező települések lakóinak TILTAKOZÁSÁT Magyarország kormánya felé! Ha többet szeretnél tudni az ügyünkről, kérjük, olvasd el és írd alá tavalyi petíciónkat is:
peticiok.com/gyarvaros

Mert veled is megtörténhet!
Samsung_latvanyterv_nem_letezo_erdokkel_2020.jpg


Göd-ÉRT, Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület, Kecskés Krisztina    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Göd-ÉRT, Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület, Kecskés Krisztina láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...