Ne legyen Göd gyárváros!

A gödi akkumulátorgyárat 2017-ben hozták létre, a megszűnt képcső-gyár területén. Akkor még nem sejtették a helyiek, hogy az egykori üzemet a sokszorosára bővíti a dél-koreai cég, s lakóépületek közvetlen közelében hatalmas üzemeket, zajszennyező hűtőtornyokat és 200 tonnás elektrolit-tárolót épít. De arra sem számított senki, hogy a hatóságok nem mérik fel a gigagyár környezeti hatásait, s hogy nem épül védelmi- és riasztó-rendszer a veszélyes anyagokkal dolgozó gyár köré.

KV_crop_rgb.jpg

A SAMSUNG a jelenlegi, 33 hektáros területű gyárát újabb 80 hektár beépítésével több, mint háromszorosára kívánja növelni. Ebből a célból a gödi önkormányzat, együttműködve a magyar kormánnyal, egy gyorsan kivágott erdő területetét és gödi tulajdonosok kiváló minőségű termőföldjét vásárolta fel vagy sajátította ki. Mindezt nem titkoltan a SAMSUNG SDI számára.

A terjeszkedés a gödi lakosok megkérdezése nélkül történik. Pedig a következmények bennünket, itt lakókat alapvetően érintenek: a Duna-parti pihenővárosból hamarosan gyárváros lehet.

gyar.jpgA negatív hatások szinte felmérhetetlenek: többek közt megnövekszik a kamionforgalom, külföldi vendégmunkások nagy számban lesznek jelen a városban, folyamatos lesz a zaj- és környezetszennyezés, óriási mennyiségben szállítanak Gödre veszélyes vegyi anyagokat, és tárolhatják azokat lakóházaink szomszédságában.

Idáig egy-két egyéni tiltakozástól eltekintve a helyi lakosok nem fejtették ki egységesen a véleményüket ez ügyben.

Most itt az ideje, hogy egy emberként álljunk ki városunk érdekei mellett, s megmutassuk, hogy nem kérünk a ránk erőltetett gyárterületből!

Ha Ön sem szeretné, hogy újabb 80 hektáron (800.000 négyzetméteren) ipari létesítmény épüljön, s ezáltal Gödöt rövid távú üzleti érdekek miatt, mindannyiunk kárára ipari várossá változtassák, írja alá a petíciónkat!

Nem akarjuk, hogy Gödön újabb ipari területeket hozzanak létre!
A felvásárolt és kisajátított 80 hektár maradjon meg termőföldnek és erdőnek!

Követeljük a védelmi rendszer biztonságos kiépítését, mind élet, mind környezetvédelmi szempontból is!!

Ezen kívül elvárjuk, hogy ezentúl időben tájékoztassák a lakosságot a várost alapvetően érintő kérdésekről, és legyen ezekről párbeszéd, akár véleménynyilvánító népszavazás formájában!

eg1.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Élhető Gödért petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...