Ne legyen Göd gyárváros!

A gödi akkumulátorgyárat 2017-ben hozták létre, a megszűnt képcső-gyár területén. Akkor még nem sejtették a helyiek, hogy az egykori üzemet a sokszorosára bővíti a dél-koreai cég, s lakóépületek közvetlen közelében hatalmas üzemeket, zajszennyező hűtőtornyokat és 200 tonnás elektrolit-tárolót épít. De arra sem számított senki, hogy a hatóságok nem mérik fel a gigagyár környezeti hatásait, s hogy nem épül védelmi- és riasztó-rendszer a veszélyes anyagokkal dolgozó gyár köré.

KV_crop_rgb.jpg

A SAMSUNG a jelenlegi, 33 hektáros területű gyárát újabb 80 hektár beépítésével több, mint háromszorosára kívánja növelni. Ebből a célból a gödi önkormányzat, együttműködve a magyar kormánnyal, egy gyorsan kivágott erdő területetét és gödi tulajdonosok kiváló minőségű termőföldjét vásárolta fel vagy sajátította ki. Mindezt nem titkoltan a SAMSUNG SDI számára.

A terjeszkedés a gödi lakosok megkérdezése nélkül történik. Pedig a következmények bennünket, itt lakókat alapvetően érintenek: a Duna-parti pihenővárosból hamarosan gyárváros lehet.

gyar.jpgA negatív hatások szinte felmérhetetlenek: többek közt megnövekszik a kamionforgalom, külföldi vendégmunkások nagy számban lesznek jelen a városban, folyamatos lesz a zaj- és környezetszennyezés, óriási mennyiségben szállítanak Gödre veszélyes vegyi anyagokat, és tárolhatják azokat lakóházaink szomszédságában.

Idáig egy-két egyéni tiltakozástól eltekintve a helyi lakosok nem fejtették ki egységesen a véleményüket ez ügyben.

Most itt az ideje, hogy egy emberként álljunk ki városunk érdekei mellett, s megmutassuk, hogy nem kérünk a ránk erőltetett gyárterületből!

Ha Ön sem szeretné, hogy újabb 80 hektáron (800.000 négyzetméteren) ipari létesítmény épüljön, s ezáltal Gödöt rövid távú üzleti érdekek miatt, mindannyiunk kárára ipari várossá változtassák, írja alá a petíciónkat!

Nem akarjuk, hogy Gödön újabb ipari területeket hozzanak létre!
A felvásárolt és kisajátított 80 hektár maradjon meg termőföldnek és erdőnek!

Követeljük a védelmi rendszer biztonságos kiépítését, mind élet, mind környezetvédelmi szempontból is!!

Ezen kívül elvárjuk, hogy ezentúl időben tájékoztassák a lakosságot a várost alapvetően érintő kérdésekről, és legyen ezekről párbeszéd, akár véleménynyilvánító népszavazás formájában!

eg1.jpg