Támogatom az ÖkoOázis vízióját!

Megalkottunk egy víziót, amely segíthet nekünk az egyre mélyülő globális, lokális, és sokszor egyéni válságból való kiútkeresésben. Egy vízió, amely segít, hogy megtegyük az első lépést, és megértsük, a sok apró, de helyes irányban megtett lépés szükségességét.
 
Az elmúlt évtizedek során nem szenteltünk kellő figyelmet arra, hogy megértsük, fajunk jólétének megmaradása csak akkor lehetséges, hogyha a véges környezetben nem végtelen és felelőtlen mértékű fogyasztás árán, hanem a közös érdekek mentén fejlődve haladunk. Közös érdekünk, hogy a bolygó, ahol élünk élhető maradjon számunkra és gyermekeink számára. Ehhez a közös célhoz csak úgy érhetünk el, ha nem csak a saját fajunkat, hanem a velünk élő, ránk bízott fajok sokaságát is megőrizzük, és nekik is biztosítjuk az alapvető életfeltételeket. Nem pusztán erkölcsi kötelességünk megőrizni a madárcsicsergést, az erdők hűvösét, vagy épp a méhek táncát, hanem alapvető létszükséglet is.
A természetet kutató, védő szakemberek évtizedek óta kongatják a vészharangokat, de sajnos nagyon sokáig süket fülekre találtak. Viszont 2020-ra azt érezzük, valami megváltozott.
Néhány éve még elképzelhetetlen volt, ami mára valóság. A Világ Gazdásági Fórumon a világ vezetői szakmai jelentések formájában kézbe kapják a társadalmunkat aktuálisan fenyegető legnagyobb veszélyforrásokat, és ezen veszélyek közül az elsők közt ott szerepelnek a fent említettek. Persze nem az az öröm, hogy ide jutottunk, de már itt vagyunk, visszafelé csak azért nézzünk, hogy tanuljunk a hibáinkból és jövőt tényleg jól építsük fel.
 
Ugyanezen a fórumon Zöld Hősnők és Zöld Hősök részvételével bontanak szárnyat mozgalmak, az „Egy Billió Fa” jelszava itthon is ismerősen cseng, hiszen nem előzmény nélküli a fejlődés, hazánkban is egyre nagyobb társadalmi réteg érezte meg az elmúlt hónapokban: tenni szükséges!
Most mi is hasonlóra vállalkozunk, víziónk teljes mértékben politikamentes, a csatlakozás nem igényel semmiféle előképzettséget és nem jár elköteleződéssel. Mi csupán egy lehetőséget adunk arra, hogy bárki tehessen saját és gyermekei jövőjéért, úgy hogy közben figyelmet szentel a közérdekre is. Ezentúl pedig segítse a természet egyensúlyának visszaállítását, megvédve olyan fajokat, akik önerőből erre már nem képesek.
 

MIT kínálunk?

  • Egy emberi léptékű, egyszerű és nagyszerű megoldást kínálunk korunk legmeghatározóbb komplex problémakörére (klíma-, ökológiai válság, egyéni mentális kilátástalanság...).

 

KINEK?

  • Minden felelősségteljes/felelősséget vállalni akaró/hajlandó embernek (a tettre kész, mozgósítható embereknek konkrét feladatot adunk, de a mozgalmat otthonról is lehet majd támogatni)

 

HOGYAN?

  • Mindenki számára elérhető ökológiai mini oázisok telepítésével, gondozásával. (Aki akarja megcsinálja, aki akarja pénzzel/bármi használhatóval támogatja: kerítésalapanyag, terület, facsemete, kommunikációs felület stb.).
 
Konkrét célunk, hogy az ember által a természettől eluralt, és a saját (sokszor rövidtávú) érdekeink szolgálatába állított területeken létesítsünk olyan kisléptékű élőhelyfoltokat, amely menedékül szolgálhat azoknak a fajoknak, amelyek ökológiai szolgáltatások nyújtásával viszonozzák a nekik adott segítséget. Célunk a figyelemfelhívás a természeti értékek eltűnésére és a természet megóvásának szükségességére. Szeretnénk, ha az ÖkoOázisaink olyan gondolat és cselekvéssorokat inspirálnának, amellyel elérhetőbbé válik a megoldás: az ember és természet közötti harmonikusabb együttélés. Ugyanis valljuk, ez a kulcs a fentebb vázolt problémakörre.

További információ az https://okooazis.blog.hu/2020/02/01/okooazis#more15449526 oldalon.

Kérjük aláírásával csatlakozzon hozzánk! Reméljük hamarosan sokan leszünk. Egy sokak által aláírt petíció nem csak elméleti támogatást ad nekünk, de segíthet abban hogy a támogatók megtalálják egymást, hogy a sikeres helyi kezdeményezesek sikerre ítéljék a vízió megvalósítását.
Vegyen részt ebben Ön is! Írja alá, és csatlakozzon!Az ÖkoOázis csapat nevében: Németh András (alapító tag)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Az ÖkoOázis csapat nevében: Németh András (alapító tag), hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook