Szűnjenek meg a telemarketinges cégek és az idegesítő telefonhívásaik!

Tisztelt Olvasók!

Gondolom már nektek is elegetek van a napi szintű idegesítő reklám célú telefonhívásokból. Én mint egyéni vállalkozó napi szinten átlag öt ilyen hívást kapok jórészt olyan cégektől akikkel soha semmilyen kapcsolatom nem volt- nem voltam ügyfelük, nem vásároltam üzletükben. Az elmúlt öt évben szinte évente váltottam telefonszámot és szolgáltatót- még is újra és újra rámtalálnak. Volt, hogy két telefonom volt és mind a kettőn napi szinten kerestek ilyen-olyan ajánlattal. Hogy honnan van meg a számom kérdésre rendre kitérő választ adtak. Ez már zaklatás!
Mint egyéni vállalkozónak számomra fontos, hogy az ügyfeleim számára mindig elérhető legyek, de a napi szintű telemarketinges megkeresések lassan a megélhetésemet veszélyeztetik- hol egy fontos tárgyalás közepén keresnek, hol ép akkor mikor egy fontos hívást várok, de van, hogy az éjszaka folyamán.  Ez már egy kicsit sok! Gondolom, hogy ti nektek is van hasonló tapasztalatotok!
Múlt héten az unokahúgom nálam felejtette a mobilját. Az egyik teleshopp cégtől érkezett a hívás. Felírtam, hogy ki kereste és mi okból. Mikor az unokahúgom visszajött és átadtam az üzenetet felvette a kapcsolatot az említett céggel- kiderült, hogy az a telemarketinges aki kereste nem is dolgozik a cégnél- nem is volt olyan munkatársuk. Némi utánjárás után megtudtam (mint vállalkozónak vannak bizonyos kapcsolataim), hogy nagyon sok cég külsős call centerekkel dolgoztat! természetesen ezen adatok ezt követően a kereskedelem más területein is megjelennek- mivel pénzért áruba bocsájtják. Ez már azért is jogellenes mert az adatvédelmi törvény előírja, hogy a személyes adatokat nem szabad átadni harmadik fél számára! Az én adataim már eleve jogellenesen kerültek azokhoz a cégekhez is melyek engem is szoktak zaklatni!
A 21. században élünk! Van televízió, rádió, internet! A nagyobb városokban van több ingyenes helyi lap és a nagyobb utak mentén ott sorakoznak az óriás plakátok! A szemetet gyarapító szórólapokról már nem is beszélve!
megvannak azok  a kommunikációs csatornák, melyeken keresztül a forgalmazók mindenféle felesleges zaklatás nélkül el tudják juttatni termékeik létezésének a hírét a fogyasztókhoz. Ha egy termék valóban jó és hasznos annak úgy is híre  megy és az emberek maguktól elkezdenek utána érdeklődni és megveszik. Viszont ami haszontalan és egy nagy átverés arról ne kapjanak idegesítő hívásokat a fogyasztók napi szinten.
Jó magam többször is kértem- méghozzá a hívó által rögzített- telefonbeszélgetések alkalmával, hogy töröljenek!
Ennek ellenére egy hét múlva ugyan azoktól acégektől ismételten felhívtak. Volt, hogy ugyan az az ember hívott!
Általában a tévében is rendszeresen reklámozó teleshopp cégektől keresnek- amiknek valljuk be pénzlehúzó rossz minőségű termékeik vannak, melyeket rámenős semmitől sem visszariadó értékesítőik sóznak rá a hiszékeny kiszolgáltatott emberekre!

Ennek véget kell vetni!

Ezeknél a cégeknél sokszor tanulatlan, de jó beszélőkével rendelkező, vagy tanult, de szakmájukra vagy az életre alkalmatlan emberek dolgoznak!
Aki tanulatlan, az ne dolgozzon értékesítőként- ne ültessen fel a vonal végén nála tanultabbakat.
Aki diplomás létére egy ilyen helyen köt ki annak az életben sehol nincs semmi keresnivalója! Attól még az érettségit is vissza kellene venni és örök közmunkára ítélni.

Támogassátok aláírásotokkal, hogy törvényileg szűnjenek meg a call centerek és a napi szintű idegesítő telefonhívások!

Kezdeményezzük az adatvédelmi törvény további szigorítását, hogy személyes adataink ne lehessenek illetéktelen cégek és személyek reklámcélú eszközei!