Tűzijáték helyett környezet- és állatbarát augusztus 20-át Szigetszentmiklóson!

Az idei évtől ünnepeljük városunkban is környezettudatosabb, állatbarátabb és költségkímélőbb módon augusztus 20-át! Tűzijáték nélkül!

A szigetszentmiklósi háztartásokban számos olyan háziállat él velünk, akiknek szenvedést okoz a tűzijátékot kísérő zaj, emellett a természetes élőhelyek, így a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág élővilágát szintén hátrányosan érinti.

A tűzijátékok rendezését ma már a világ több pontján viták kísérik tűzveszélyessége, magas költsége, a természetre és az állatokra gyakorolt káros hatásai miatt. Magyarországon idén a pécsi önkormányzat már nem ünnepli tűzijátékkal az államalapítást, helyette kevésbé zajos, állatbarátabb programokkal készülnek. Kiskunhalason a több mint ezer megkérdezett lakó 82 százaléka inkább közösségi programok szervezését támogatta. A szilveszteri tűzijátékról tavalyelőtt Tata, tavaly Miskolc, Szentendre, Komárom és Esztergom is lemondott.

Ünnepeljük méltóképpen az államalapítást Szigetszentmiklóson is!

Momentum Szigetszentmiklós    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Momentum Szigetszentmiklós, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.