Szentendre Barackos út tervezett bővítése

Pismany_kisajatitas_terv_170301.pngTárgy: Szabályzatokhoz vélemény - Barackos út 

 Barackos út tervezett bővítése és a kisajátítás ügyében

 

Tisztelt Főépítész úr!

 A Barackos utat érintő szabályozási tervezettben bemutatott kisajátítással is járó útfejlesztést teljes mértékben elutasítom.

 Indokaim:

  A tervezett szabályozás megvalósítása nem jár előnyökkel sem az itt lakók, sem azok számára, akik ezen az útvonalon közlekednek.

  Pismány le- és felvezető forgalmát amióta itt autóforgalom van, azt az egyirányú útszakaszokkal megoldottnak tekinthetjük. Torlódás csak a 11-es útra történő felhajtás okoz, amit a kihajtók bővítésével meg lehet oldani.

  A Barackos és Cseresznyés út fejlesztésének szabványok szerinti megvalósítása hatalmas anyagi erőt igényel, a megvalósított beruházás csak hátránnyal jár. Ahogy a 11-es út szétszakította a várost és nyomvonalán élhetetlenné tette, úgy a Barackos és Cseresznyés is hasonló sorsra ítéltetik. A lakók elköltöznek, a kényszervállalkozók üzletei, telephelyei alakulnak ki, lakótelkek családi házak helyett. A zaj- és porártalom állandósul. Ez történik a Barackos és Cseresznyés úttal is, ha gépjárművel könnyen és gyorsan átjárhatóvá teszik.

  A tervezetben nem szerepelnek forgalmat lassító, zaj és porszennyezést csökkentő építmények. A tervek nem számolnak azzal, hogy az eddig fejletlenebb részek, mint határok, gátak megszűnnek, ezáltal a természetvédelmi területek veszélyeztetettsége növekszik.

  A tervezet hibásan a Pismány hegy forgalmát keleti irányba egy gerinc útra tereli. Pismány lakóinak az lenne előnyös, ha keletről nyugatra több kis kapacitású úton le lehetne jönni a gerincről.

  Az nem vonható kétségbe, hogy aki itt, ilyen feltételekkel vásárolt telket és kezdett egy élet munkáját megkoronázó építkezésbe annak tisztában kellett lennie a közlekedési feltételekkel. Ennek ellenére, például nem a Szentlászló út vagy a 11-es út mellett vásárolt magának lakóhelyet.   A megvalósíthatatlan –már 50 éve ismert az elképzelés- tervezet 50 éve rombolja a környezetet. Azok a lakók, akik jogkövetőként nem kezdenek bele az előkertek rendezésbe, azok akik abban hisznek, hogy mégiscsak rendezett legyen a környezet, egy olyan visszás utcaképet hoztak létre, hogy nem tudni él vagy már pusztul a környék.

    „Megújuló Szabályzatok” kiadványuk 15. oldalán hamis látszatot keltenek:

  „A jó közlekedési és infrastruktúra adottság, akár 2-3 szorosára is emelheti ingatlanjaink értékét”  

Nem, én nem vagyok építkezési vállalkozó, nincsenek parlagon lévő telkeim. Nem akarom eladni a házam, nem ezt akarom örökül hagyni a gyermekeimnek és az én utcámon keresztül, ne vezessen jobb infrastruktúra mások ingatlan bizniszének támogatására.

    Kérem, hogy tekintsenek el a tervezett kisajátítással járó útfejlesztéstől, illetve javasolják az önkormányzat vezetésének, hogy gondoljanak a jövő nemzedékre, hogy megmaradjon nekik alsó-Pismány élhető lakókörnyezetként és ne örököljenek egy lakhatatlan nagy forgalmú útvonalat a hegytető megközelítésére.

 

     Tisztelettel:

  Pfisztner Erhard

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Pfisztner Erhard petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...