Szakmai Szóbelik eltörlése !

Tisztelt Diáktársaink, Tanárok, Olvasók!
Mindazon idén vizsgázó szakképzésben résztvevő diákok nevében, akik egyetértenek, a következő kéréssel fordulunk a döntéshozókhoz:
Kérvényezzük a 2021-es tanévben történő elméleti szóbeli vizsgák eltörlését!
Tavalyi évhez képest túlzottan megnőtt a napi COVID-19-es fertőzöttek száma, illetve az aktív megbetegedések száma, es sajnos a napi elhunytak száma is. Az oltási sorrendet nézve, a mi korosztályunk kis eséllyel lesz védett a szóbeli vizsgákig. A szóbeli szakmai vizsgák eltörlésével még jobban csökkenteni lehetne a diákok és tanáraik megbetegedésének kockázatát. Tekintettel arra, hogy a gimnáziumi szóbeli érettségik már eltörlésre kerültek, úgy érezzük ez a könnyebbség és védelem minket is megillet. Kérjük az ez ügyben döntéshozókat, javaslatunk megfontolására, illetve a felelős döntéshozatalra!
Kérésünket az alábbiakkal indokoljuk:
A járvány sokkal agresszívabb, mint a tavalyi évben.
A fiatal korosztályok körében radikálisan megnőtt az aktív betegek száma.
2020-hoz képest rengeteg vírusmutáció lépett fel, ami a Mi korosztályunkat támadja.
Az online oktatás nem olyan hatékony, mint a hagyományos iskolán belül történő oktatás. Az idei évben a kontakt órák száma drasztikusan lecsökkent.
Nem volt lehetőségünk a szakmai szóbeli felelések menetét gyakorolni.
Nem minden diáktársunknak adatik meg az az anyagi háttér, ami által rendesen részt tud venni az online órákon. Sokan eszközhiánnyal küzdenek mind a diákok mind a tanárok oldalán ennek okán is romlott az oktatás minősége.
A szakmai szóbeli vizsgák időpontjáig diáktársaink nem lesznek védettek!
Kérjük a döntéshozókat, javaslatunk megfontolására és a felelős döntéshozatalra!
Köszönjük!

Az aláírással engedélyezem Oláh Alexander, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.