Szabadabb Fegyvertörvény - Györfi Richárd

Szabadabb Fegyvertörvény Civil Állampolgároknak!

Alábbikak követelése:

  1. Légfegyver korlát: A légfegyver 4.5mm (0.177)-, 5.5mm (0.22), 6.35 (0.25) kaliberekben bármekkora energiakotlát ( Joule ) lehet, ami a mostani törvény helyzetében 7.5 Joule alatt engedélymentes, afölött viszont engédeky kell(ene).    Szóval a fenti kaliberek bármekkora energiakorlátig mehetnének. Akár otthoni- vagy akár sport, (vadász) célokra is. 
  2. Flóbert fegyverek: 2004.óta a flóbert fegyverhez ugyaolyan engedély szükséges mint egy rendes lőfegyverhez. A legjobb az lenne ha újra ENGEDÉLY NÉLKÜL lehessen vásorolni és tartani,( JOULE KORLÁT NÉKÜL). Gyakorlatilag a flóbert élet kioltására nem alkalmas. ( 4-, 6-, 9mm )
  3. SZERELT GUMILÖVEDÉKES FEGYVEREK: Magyarországon gyakorlatilag lehetetlen beszerezni, ÚJ kategória kellene: Nem halálos hatású szerelt gumilövedékes fegyverek néven. Nem kellene hozzá: Orvosi-, alanyi jogon való-, vizsgálatok, sőt még bejelentés sem kellene. INDOK: Élet kioltására alkalmatlan. Gyakorlás szűkséges. A fegyvere és a hozzá való lőszer ára nem kimondottan olcsó. Sőt még a kilőtt lövedék hatótávja se kimondtottan magas. Szerintem nyugodtan lehetne ENGEDÉLY NÉLKÜL VENNI ÉS TARTANI.       

JAVASLATOK: Enyhébb fegyverszerzés éles lőfegyvernél!                                  Hasonló fegyvertörvény/fegyvertartás mint a Cseheknél és Szlovákoknál!

LINKEK:       

 http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/75-joule-azaz-a-kepmutatas-torvenybe-ontve/

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/hogy-lehetne-szerelt-loszeres-gumilovedekes-fegyvered/

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/engedely-flobertre-tenyleg-olyan-egyszeru/

 

ÍRJÁK MINÉL TÖBBEN ALÁ, EGYÜTT LEHET VÁLTOZÁS!! 

UI.: Bármilyen javaslatot elfogadok!
         

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Richárd Györfi petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...