Segíts megőrizni a Normafa utat!

Őrizzük meg a Normafa utat a gyalogosoknak, futóknak, kirándulóknak, kerékpárosoknak, az itt lakóknak, a kutyasétáltatóknak és a Mária út zarándokainak!

2020 őszétől a Normafa út 28.-ban angol akkreditációjú általános iskolát és gimnáziumot tervez az új ingatlantulajdonos, a Cultural Heritage Development Fund Kft. (cégjegyzékszám: 01 09 327833) és a Budapest British International Academy iskolát működtető (OM azonosító: 203126) Kölyöksarok Alapítvány.

Jelenleg közel 400 ember lakik a Normafa úton, az iskolában közel 280-an tanulnának, dolgoznának, azaz 70 százalékkal többen fordulnának meg hétköznapokon, koncentráltan pár órában, amely hatalmas megterhelést jelentene a környéknek.

Budapest 2019. november 5-én kihirdetett klímavészhelyzetével összefüggésben nagyon fontos a jó levegő megőrzése és a város zöldterületeinek védelme, melyek között a Normafa kiemelt szerepet játszik, hiszen a Normafa Budapest tüdeje! Az iskolanyitása nem csak minket, az itt élőket kell, hogy aggodalommal töltsön, hanem mindenkit, hiszen a Normafa út ugyanis az egyetlen, amelyen a sétálók, kirándulók, futók, kerékpárosok és a környék lakói viszonylag biztonságosan és jó levegőben közelíthetik meg a Natura 2000 besorolású Normafa Park természetvédelmi területet.

Tiltakozásunkat az vezérli, hogy úgy látjuk az iskola működése élhetetlenné tenné a Normafa utat és környékét,

  • hiszen csak egy sávban tudnak a kocsik közlekedni, két autó nem fér el egymás mellett;
  • a megnövekedett forgalom balesetveszéllyel járna, mert az utcában nincs végig járda;
  • a nagyobb forgalom levegő-, környezetszennyezést és nagyobb zajt okozna.

Kérjük Önt, hogy aláírásával támogassa kezdeményezésünket és együtt lépjünk fel azért, hogy

  • a Normafa út megmaradjon a Natura 2000 természetvédelmi területhez vezető gyalogosoknak, kerékpárosoknak, túrázóknak biztonságos, jó levegőjű és nyugodt útnak;
  • a megfelelő közlekedés hiánya miatt ne adja ki a Budapest Kormányzati Hivatal az üzemeltető iskolaműködési engedélyét;
  • és az ingatlan tulajdonosa, a Cultural Development Heritage Fund Kft. csak olyan célra használja az ingatlant, amely nem lehetetleníti el az itt élők, és az itt kikapcsolódni vágyók életét, továbbá nem károsítja a környezetet.

Kérjük, hogy aláírásával támogassa civil kezdeményezésünket, hogy tiltakozásunkat eljuttathassuk a helyi önkormányzatnak, a Budapest Kormányzati Hivatalnak, az ingatlan tulajdonosainak és az iskolát működtetőknek! Kérje meg családtagjait, barátait, ismerőseit, hogy álljanak ők is mellénk!

Csatlakozzon oldalunkhoz a Facebookon: https://www.facebook.com/zoldnormafautattarsasag/

Köszönjük segítségét!

Zöld Normafa Utat Társaság


Zöld Normafa Utat Társaság    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Zöld Normafa Utat Társaság petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...