Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címének visszavonása

  1. A Debreceni Egyetem a tudomány temploma. Az objektív, konstruktív tényeken alapuló vita helyszíne megalapítása óta. Mind jogelődjei, mind az aktuális intézmény hatalmas szerepet játszott és játszik nem csak a magyar és nemzetközi tudományos életben, de a magyar demokráciában is. Ezzel a hagyománnyal és szellemiséggel szögesen szembenáll az, ha most egy olyan személy kap az intézménytől díszpolgári címet— és ezzel minden volt és jelenlegi polgárától — aki mindezeknek ellensége. Vlagyimir Putyin nem tiszteli sem a tényeket, sem az ellenvéleményeket, sem a demokráciát.

 

Ennek értelmében kérjük, hogy a Debreceni Egyetem Szenátusa kezdeményezze Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címének visszavonását! Kérjük, amennyiben egyetért, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin méltatlan erre a címre, és jelenlegi vagy volt egyetemi polgár, írja alá petíciónkat!
 
The withdrawal of Vladimir Vladimirovich Putin's title Civis Honoris Causa

The University of Debrecen is the temple of science and scholarship. It has provided space for objective, constructive debates based on facts since its foundation. Like its legal predecessors, the current institution has played and continues to play an outstanding role not only in Hungarian and international scientific and scholarly life, but also in Hungarian democracy. It is fully contrary to this tradition and spirit if the institution grants – also in the name of its former and present citizens – the title of honorary citizen to someone who is an enemy to all these. Vladimir Putin does not respect facts, opposing views and democracy.

With all this considered, we ask the Senate of the University of Debrecen to withdraw the title Civis Honoris Causa from Valdimir Putin! In case you share the opinion that Putin does not deserve this title, and are a current or former citizen of the university, please sign our petition!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Barna Eszter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...