Petíció a Wacław Felczak alapítványhoz Olga Groszek ösztöndíja ügyében

PETÍCIÓ A Wacław Felczak ALAPÍTVÁNYHOZ

Tisztelt kuratórium. Már több, mint egy éve követjük nyomon Olga Groszek youtube-on indított csatornáját. Mindenek előtt szeretném a magam és a csatornára feliratkozottak nevében megköszönni, hogy az elmúlt évben a Wacław Felczak intézet anyagi támogatást nyújtott a videók elkészítéséhez. Sajnálattal értesültünk róla, hogy idén Olga pályázata nem nyert. Mi a csatorna állandó követői ezért elhatároztuk, hogy aláírás gyűjtésbe kezdünk és petíciót nyújtunk be az alapítványhoz tisztelettel megkérve a kurátorokat, hogy Olga legközelebbi pályázatát részesítsék kedvező elbírálásban.

Indokaink. Olga Groszek („a mi Olgánk”) kitartó, állhatatos munkával fáradozik a magyar lengyel nemzetek közötti barátság ápolásán és erősítésén. Az elmúlt bő egy évben 61 videót készített ebben a témakörben. A csatornájára csaknem 17 ezer ember iratkozott fel, mutatva ezzel a töretlen népszerűségét. Olga videóit a következő szavakkal tudnám leírni: nagyon informatívak, fiatalosak, viccesek, időnként meghatóak. Egy magyar kifejezéssel élve együtt sírunk, együtt nevetünk rajtuk, ahogy a lengyelek és magyarok tették több száz éven keresztül jóban, rosszban összetartva a történelem viharos és derűsebb korszakaiban. De ami a legfontosabb indok: a videókból árad a magyarság iránti szeretet. Ezért nekünk magyar embereknek nagyon fontos lenne, ha Olga anyagi támogatást nyerne a következő pályázatán, folytathatná a munkát és tovább erősítené a népeink közötti barátságot. Családunk kései leszármazottjaként kérem az alapítvány segítségét.

Tisztelettel: Tormáné Báthory Zsuzsanna

image0082.gif

Mezőberény, Békés megye 2020

Olga videoblogja: https://www.youtube.com/user/olgagroszek94/videos