Petíció a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztálya újranyitásáért!

Tiltakozunk a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Gyermekosztálya bezárása ellen!

A koronavírus vészhelyzet alatt szüneteltették, majd újranyitás helyett bezárták a gyermekosztályt a több mint 170 éve működő Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban! Az utóbbi években orvoshiány miatt többször hónapokra zárva volt az osztály.

A kórház vonzáskörzetében - Zemplén és Bodrogköz - vannak a legszegényebb járások az országban és itt a legnagyobb az elvándorlás is. Ha tovább szűkítik az alapvető szolgáltatások körét, a térség kiüresedése folytatódni fog! A szegényebb rétegekben minimálbérből, köz- és alkalmi munkából élő szülőknek és gyermekeiknek lehetetlen lesz az alaptörvényben is biztosított egészséghez való alapjoguk érvényesítése.

De a jobb helyzetben lévők gyermekei is jelentős hátrányba kerülhetnek az 1 - 1,5 órás ellátási késedelem és a távolság miatt.

Követeljük, hogy az állam - ha már a kórházat is elvette a város önkormányzatától, - teljesítse kötelességét!

A Kormány biztosítson megfelelő finanszírozást és humán erőforrást - orvosokat, ápolónőket  - a működtetéshez! Pártállástól függetlenül minden a térségben élő adófizető állampolgárnak ez az érdeke! Annál is inkább, mert a gyermekosztály végleges bezárása veszélyezteti a szülészet szakszerű működését és előre vetíti más osztályok, ellátások folytatódó leépítését is! 

Fejezzék be az értelmetlen pótcselekvéseket, a kesztyűk és maszkok számoltatását! A katonai komisszárokra fordított tízmilliókat fordítsák az ellátás javítására!

Kérlek, hogy írdd alá a petíciót, melyet megfelelő számú aláírással továbbítani fogok az Emberi Erőforrások Minisztériumába, az illetékes politikai képviselőknek és a sajtónak.

Városi_Kórház.jpg


Majoros László Ferenc a B.A.Z. megyei közgyűlés tagja (DK)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Majoros László Ferenc a B.A.Z. megyei közgyűlés tagja (DK), hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook