Petíció a pécsi fiatal családokért!

peticio_fiatalcsaladok_MODERN3.jpg

Pécs jövőjét a gyermeket, gyermekeket vállaló és nevelő fiatal családok jelentik. Támogatásuk kiemelt feladata kell, hogy legyen az önkormányzatnak, hiszen ezek a családok azok, amelyek felnevelik a jövő nemzedékét, Pécs jövőbeli lakosságát. Ők azok, akik képesek lesznek tovább örökíteni helyi értékeinket, hagyományainkat és szokásainkat.

Pécsi családok nélkül nincs pécsi jövő, ezért az alábbi, három pontból álló javaslatcsomagot kívánjuk a városi közgyűlés elé terjeszteni. Mivel azonban az idei évben ezidáig minden olyan javaslatunkat elutasította a városvezető balliberális koalíció, amelyet a pécsi családok érdekében nyújtottunk be, ezért a mostani javaslatcsomagnál célunk, hogy minél több pécsi polgár támogatását tudjuk magunk mögött, hiszen ha elég
sokan támogatják, akkor azt már nem söpörhetik le az asztalról.


Kérjük, hogy aláírásával Ön is támogassa alábbi a pécsi fiatal családokért indított petíciónkat!


1. Javasoljuk, hogy mentesüljenek a bölcsődei térítési díjak alól a Pécsett állandó lakcímmel rendelkező, gyermeket nevelő családok. A bölcsődés korban lévő gyermeket nevelő és a munka világába visszatérő szülők közül sokan eleinte csak részmunkaidőben helyezkednek el, így a család ebben az időszakban kevesebb havi jövedelemmel számolhat. Ezt a kiesést tudná mérsékelni a javaslatunk.


2. Javasoljuk, hogy mentesüljenek a helyi építményadó fizetése alól a legalább három kiskorú gyermeket nevelő nagycsaládosok azon lakóingatlan vonatkozásában, amely a gyermekek állandó lakóhelyéül szolgál. Javasoljuk, hogy a kedvezményt egészen addig igénybe vehesse a család, amíg a legkisebb gyermek be nem tölti a 18. életévét, vagy ezt követően továbbtanulás esetén az első képesítését meg nem szerzi.


3. Javasoljuk a szombati házasságkötés díjmentessé tételét, abban az esetben, ha legalább az egyik házasuló fél az első házasságába lép. A házasulandó fiatalokkal ezzel már a házassági kötelék létrejöttének pillanatában tudathatja a város, hogy számít rájuk és támogatja őket.

Ezekkel az intézkedésekkel ösztönözhetjük és támogathatjuk a gyermekvállalást, a fiatal családok Pécsett maradását és elősegíthetjük a már elvándorolt családok visszaköltözését, Pécsett történő boldogulását.

Kérjük, ha egyetért a fenti törekvéseinkkel, támogassa petíciónkat aláírásával!

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Képviselőcsoportja


Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Képviselőcsoportja    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Képviselőcsoportja, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook