Petíció a kijárási tilalom alatti szabadidős kerékpározási lehetőségért

A petíció aláírója egyetért azzal, hogy:

- Magyarország területén bevezetendő általános kijárási tilalom idején lehessen a tartózkodási hely min. 50 km-es körzetében edzés, szabadidős tevékenység céljából kerékpározni

- Munkába és onnan a hazajutáshoz korlátlanul kerékpárral közlekedni (50 km-es távon kívül is)

- Egy háztartásban élők együtt kerékpározhassanak

- Párkapcsolati viszonyban élők együtt kerékpározhassanak

- Kerékpáros közlekedési lehetőség meghagyása minden olyan tevékenység számára, ami más közlekedési eszközzel, vagy gyalog elérhető (pl. munkahely, bolt, gyógyszertár stb.)

- Amennyiben gócpont alakulna ki és területileg meghatározott kijárási tilalom, abban az esetben min. 5 km-es körben (légvonalban) lehessen szabadon kerékpározni, természetesen az ideiglenes előírások betartásával (pl. szájmaszk)

- A kerékpárosok vállalják, hogy egyedül, vagy csak az említett feltételeknek megfelelő személyekkel és szabályokkal kerékpároznak

Mivel jelenlegi ismereteink szerint nincsen teljesen hatásos gyógymód, illetve oltás a COVID-19 ellen, ezért a legnagyobb túlélési esélyt az erős immunrendszer jelentheti, ami a WHO szerint is növelhető, karban tartható a kerékpározással. A kór terjedésének megállítása nem az otthonok elhagyása jelenti a veszélyt, hanem a szoros társadalmi kapcsolatok, ezért az emberek közötti kapcsolattartás tilalma a megfelelő eszköz a fertőzéslánc megszakítására. Mivel ezek a fenti feltételekkel megakadályozható a kerékpárosok között, ezért kérjük a döntést hozókat, hogy a petíciót vegyék figyelembe, amennyiben szükségesnek ítélik a kijárási tilalmat. Bármilyen korlátozó intézkedésnél megfelelően súlyozzák és biztosítsák is a lakosság egészséges életmód iránti igényét, és az ellen ne túlzóan lépjenek fel. Köszönjük.

Tisztelettel: Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok (KEMK csoport)

#dolgozzvásároljbiciklizz


Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok (KEMK csoport)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Komárom-Esztergom Megyei Kerékpárosok (KEMK csoport), hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook