Parkolóépítés a Leányka utcai lakótelepen, de milyen áron?

A lakók tegnap (2019. április 29.) döbbenten tapasztalták - ezért engem kerestek meg, - hogy a Leányka utca 36-38 közötti területen, elkezdődött, egy 32 autónak elegendő parkoló építése. Sok itt élő próbálta megtudni, hogy mi is történik, de ezzel kapcsolatban tegnap semmilyen tájékoztatást nem kaptak, az Önkormányzat is csak egy 3 soros hírt hozott le, bízva abban, hogy ezzel megnyugtathatják a kedélyeket. Tévedtek!

Nekünk lakótelepieknek valóban régóta problémát okoz a parkolási káosz, de az, hogy az Önkormányzat az emberek háta mögött olyan döntéseket hoz, ami valójában nem biztos, hogy megoldás a problémára felháborító és elfogadhatatlan.

És hogy mi ezzel az egésszel a probléma?

Nem kérték ki a lakók véleményét, hogy ők mit szeretnének - persze nem meglepő, hiszen máskor is csak a kész tényekről szeretnek konzultálni, - de arra hivatkoznak, hogy beszéltek házfelügyelőkkel, miközben ilyen emberek nincsenek a toronyházakban.
A MME - Magyar Madártani Egyesület már többször felhívta a figyelmet arra, hogy a költési időszakban tilos fákat kivágni.
Ezzel az építkezéssel olyan környezeti kárt okoznak, amely azt a kis zöld területet is elveszi az itt élőktől, ami van.
Az Önkormányzat szerint a tegnap kivágott két fát követően több kivágásáraa nem kerül sor, ugyanakkor ma délelőtt az építési terület kijelölése közben az egész fasor az építési területbe esik ezzel tovább rombolva a meglévő környezetet, miközben a néhány méterrel odébb valóban elkorhadt fát nem képesek kivágni, amire az a válasz, hogy az emberek kerüljék el.

➡️ Karsay Ferenc polgármester tegye meg azt, hamár Kázmácz József a lakótelep önkormányzati képviselője nem képes rá, hogy eljön, és hivatalosan is tájékoztatja az itt élőket az építkezésről és a tervekről.
➡️ Mi itt élők nagyon örülnénk, ha végre valóban megmutatnák a terveket, és az Önkormányzat őszintén beszélne aa dolgokról.

Nem arról van szó, hogy az itt élők nem szeretnének rendezettebb körülmények között élni - beleértve a parkolást is, - de felmérés és valódi tájékoztatás nélkül - az eredetileg bizonyosan jószándék vezérelt fejlesztés csak káoszba, környezkárosításba és elégedetlenségbe fullad.

Tegyünk közösen lakóhelyünkért. Ha valóban több kárt okozna ez az építés, akkor állítsák le, és az itt élőkkel közösen jussunk kompromisszumra!

58724867_446130646196324_1756153307757281280_n.jpg

Közösség Dél-Budáért    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Közösség Dél-Budáért petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.