Óvjuk meg Pécs-Kertváros zöld területeit és kutyafuttatóját!

dog under tree

A lent említett terültet október 25-én árverésre bocsátják. Mindeközben zajlik az eddig már több mint egy évtizede bekerített kutyafuttatóként funkcionáló hatalmas, közel 40.000m2-es zöld terület építési területté való átminősítése. Látható, hogy építési célokra akarják értékesíteni a szóban forgó ingatlant - ami alatt, nem mellesleg, egy temető fekszik. Azt nem lehet tudni, mi fog épülni, de véleményünk szerint sem egy új bolt, sem egy új luxuslakópark nem jelent elfogadható alternatívát a jelenlegi zöld oázisra!

A területet maguk a környéken élők, kutyások és nem kutyások egyaránt, szépítgetik. Több ízben ültettek fákat, parkosították a futtatót. Jelenleg a kidőlt-bedőlt kapuk felújítása a következő megvalósítandó cél. Látható, hogy nem egy kihasználatlan, feleslegessé vált térről van szó. Sokan pont a nagy zöld "puszta" és a környék nyugalma, tisztasága, biztonságossága miatt választják lakóhelyükül a környéket. Nem beszélve azokról, akik a város már területéről is itt ide hozzák ebüket kimozgatni, szocializálódni.

A terület értékesítésének és az azt követő beépítésnek várható következményei:

- szép zöld övezet beépítése, zöld felületek gyökkenése

- zsúfoltság, levegőtlenség érzése

- nyugalmas szigetjelleg elvesztése

- zaj-, illetve levegőszennyezettség számottevő növekedése

- portartalom növekedése a lakásokban is

- futtató nélkül nem lesz a környéken olyan terület, ahol szabadon ereszthetjük négylábú barátainkat

- kevésbé szociálizált, barátságos ebek

- növekvő mennyiségű kutyapiszok a környéken

- gyerekbarát, biztonságos jelleg romlása

- tájkép, kilátás, panoráma romlása

- ingatlanok értékének csökkenése

 

Amennyiben egyetértesz, kérünk írd alá petíciónkat!

Tehát,

Igen, aláírásommal támogatom és egyetértek azzal, hogy a Pécs-Kertváros-Szaturnusz utca és a Kenderföld utca, Kis-réti út, illetve Derék-réti út által övezett kutyafuttatót megőrizzék, és a jövőben fejlesszék:

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )